Det vilda köket

Fotograf: Charlotte Gawell
Köp boken Provläs

Utgivningsdag: 2016-04-19
Recensionsdag: 2016-05-10

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Att äta lindblad, kirskål och skogsviol är inte konstigare än att äta rucola och gräslök, dessutom är det helt gratis och garanterat ekologiskt. I den här kokboken visar örtspecialisten Lisen Sundgren vägen till sina favoriter bland allt det ätbara från naturen, och kocken Rune Kalf-Hansen har skapat recept där det vilda får en naturlig plats i soppor, sallader, grytor, röror, oljor, efterrätter och mycket mer.

Året runt bjuder den vilda naturen på sådant som går att äta. Mycket hittar man lätt runt knuten eller i närmsta skog. Rönnbär och nässlor känner nog de flesta till, men hur många vet hur kärleksört, sommargyllen, våtarv och tusensköna smakar? Allt som krävs för att ta del av detta dolda skafferi är att man öppnar ögonen och tar sig tid att plocka. Då får man också tillträde till en ny smakvärld, något som lyxkrogarnas kockar redan har upptäckt.

Så plocka in det vilda i ditt kök. Blanda till en älgörtsmajonnäs eller rölleksolja, lägg almfrukter i pastan, krydda vardagsköttbullarna med svinmålla och backtimjan eller ta in höstens smaker och servera en festrätt som biff Rydberg med vild pepparrot, kirskål och rårörda rönnbär.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2016-05-10 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Charlotte Gawell Originalutgåvans utgivningsår: 2014 Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 192 Mått: 198 x 240 x 18 mm Vikt: 712 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174243543 (2014-03-04); Danskt band, 9789174245790 (2016-04-19); E-bok, pdf, 9789174246360 (2016-07-01)

Fler böcker av författaren

Nyheter om boken

Det vilda köket

Fotograf: Charlotte Gawell
Köp boken Provläs

Utgivningsdag: 2016-04-19
Recensionsdag: 2016-05-10

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Att äta lindblad, kirskål och skogsviol är inte konstigare än att äta rucola och gräslök, dessutom är det helt gratis och garanterat ekologiskt. I den här kokboken visar örtspecialisten Lisen Sundgren vägen till sina favoriter bland allt det ätbara från naturen, och kocken Rune Kalf-Hansen har skapat recept där det vilda får en naturlig plats i soppor, sallader, grytor, röror, oljor, efterrätter och mycket mer.

Året runt bjuder den vilda naturen på sådant som går att äta. Mycket hittar man lätt runt knuten eller i närmsta skog. Rönnbär och nässlor känner nog de flesta till, men hur många vet hur kärleksört, sommargyllen, våtarv och tusensköna smakar? Allt som krävs för att ta del av detta dolda skafferi är att man öppnar ögonen och tar sig tid att plocka. Då får man också tillträde till en ny smakvärld, något som lyxkrogarnas kockar redan har upptäckt.

Så plocka in det vilda i ditt kök. Blanda till en älgörtsmajonnäs eller rölleksolja, lägg almfrukter i pastan, krydda vardagsköttbullarna med svinmålla och backtimjan eller ta in höstens smaker och servera en festrätt som biff Rydberg med vild pepparrot, kirskål och rårörda rönnbär.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2016-05-10 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Charlotte Gawell Originalutgåvans utgivningsår: 2014 Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 192 Mått: 198 x 240 x 18 mm Vikt: 712 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174243543 (2014-03-04); Danskt band, 9789174245790 (2016-04-19); E-bok, pdf, 9789174246360 (2016-07-01)

Fler böcker av författaren

Nyheter om boken