Meny
Sök på bonnier fakta
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Bevingat - magiska möten i fågelmarken

Författarbilder

238635 238634
Fotot i boken är storslaget, han rör sig här på en resa över världen … Jag ska läsa vad Brutus Östling skriver i förordet som jag gillar så mycket: ”Jag kan inte säga att fåglar har samma känslor som vi har, det har de förmodligen inte, men vi vet faktiskt inte vad de känner och upplever. Mycket talar för att de i varje fall är betydligt mer intelligenta än vad man tidigare trott, men också att de förmår uppfatta något som i alla fall påminner inte bara om smärta och lidande utan också om harmoni och omsorg.” – Väldigt sympatiskt skrivet! … När det gäller fotot … Man får ta en paus efter ett kapitel, och andas litet … Brutus Östlings bok är fantastisk, och den är värd att läsas.


Tina-Marie Qwiberg, Naturmorgon, Sveriges Radio P1

"Det är här som berättelserna, i detta fall i textform, som skapar en bra helhet. Tack Brutus!" Håkan Eklund, Fotosidan. Läs hela recensionen här >>

Bevingat - magiska möten i fågelmarken

Magiska möten i fågelmarker
 • Finns i butik senast 2015-09-22
 • ISBN: 9789174245448
 • Genre: Djur och natur
 • Mediakontakt: Sofia Heurlin

Utsedd till Årets Pandabok 2015 av WWF!

I Bevingat får vi följa med den prisbelönade fotografen Brutus Östling på en storslagen fotografisk resa jorden runt till spännande fågelmarker. I ord och bild berättar han om fascinerande fåglar och deras unika livsmiljöer i en värld i snabb förändring. Vi möter spelgalna småtrappar, revirhävdande brushanar, grisslor som i hundratusental föder upp sina ungar på smala klipphyllor över väldiga stup och havsfåglar som lever i åratal på havet utan att gå i land. Vi träffar gamar – bergens och slätternas städpatruller, barrskogens tysta jägare, färggranna blåkråkor i lövskogen, spöklika ugglor i norr och majestätiska havsörnar som åter koloniserar kontinenter.

Många av dessa fantastiska fåglar lever i miljöer som håller på att ändra karaktär eller försvinna, i vissa fall kan fåglarna anpassa sig till de nya livsvillkoren, i andra måste åtgärder sättas in för att rädda miljöerna och därmed fåglarna. Om detta berättar boken också. Bevingat innehåller även ett efterord av journalisten Erik Hansson: ”Fåglarna signalerar hur jorden mår”. (Erik Hansson driver sedan flera år nyhetssajten Natursidan.se.)

Bevingat – Magiska möten i fågelmarker är Brutus Östlings tionde fotobok.

”Bevingat är lika magnifik som sina föregångare. Redan omslaget … med siluetten av en gråhäger, som belyst av en blixt bakifrån fiskar i nattens mörker, anger tonen. Bokens tema är möten med fåglar i deras miljöer i Sverige och runt om i världen, miljöer som ofta är hotade och i akut behov av skydd … Resultatet är en rad fågelporträtt av högsta klass, många av dem med den numera omisskännliga Östlingsignaturen: en svart stork med knallröda ben och näbb fotograferad i knähöjd, en spöklik fjälluggla som ser ut att stanna i luften när den fäster blicken på fotografen. Men ambitionen är också att skildra miljöerna, så även de olika landskapstyperna dokumenteras i stämningsfyllda bilder. Liksom i sina senaste böcker har Östling själv skrivit texterna. Det är sympatiska texter som ibland berättar om situationer i samband med fotograferingen, men Östling bjuder också på mycket fakta om fåglarna och inte minst hoten mot dem. Det är logiskt att Världsnaturfonden utsett ”Bevingat” till Årets pandabok 2016. "
Eskil Quiding, Sydsvenskan

Recensionsdatum 2015-09-22

15 oktober 2015

Bevingat av Brutus Östling är årets Pandabok
"Bevingat – Magiska möten i fågelmarker" av Brutus Östling har mottagit Världsnaturfonden WW...
Läs mer

23 september 2015

Möt Bonnier Faktas författare på Bokmässan
Fantastiskt många författare kommer till Göteborg och den 31:a upplagan av Bokmässan. Se all...
Läs mer
Visar 2 av 2

Visa alla

Mer om...
 • Originaltitel:

  Bevingat
 • Författare

  Brutus Östling
 • Recensionsdatum:

  2015-09-22
 • ISBN:

  9789174245448
 • Genre:

  Djur och natur
 • Utgivningsår:

  2015
 • Mediakontakt:

  Sofia Heurlin
 • Bredd:

  227 mm
 • Höjd:

  296 mm
 • Djup:

  23 mm
 • Antal sidor:

  0
 • Vikt:

  1,45 kg
Författaren
Brutus Östling

Foto: Agneta Östling/Brutus Östling AB

Brutus Östling

Brutus Östling, född 1958 i Stockholm, slog igenom som fågelfotograf med debutboken Mellan vingspetsarna 2005. Sedan dess har han givit ut ytterligare åtta fotoböcker av vilka flera blivit storsäljare och även utkommit i bland annat USA och Storbritannien. Av en enig kritikerkår har han utnämnts till ”mästare” och ”naturfotograf i världsklass”. År 2006 utsågs han till Årets Naturfotograf i Sverige, året därpå till Nordisk Naturfotograf. Två av hans tidigare böcker har utsetts till Årets Pandabok (2006 respektive 2008) av WWF. År 2009 vann Östling det prestigefyllda Augustpriset i...

Läs mer om författaren Författarens alla böcker
Mer om...
 • Bonnier Fakta
 • Sveavägen 56
 • Box 3159, 10363 Stockholm