Meny
Sök på bonnier fakta
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Bröd, bröd, bröd

"Martin Johansson har en sällsynt äkta passion för bröd. Han bloggar, bakar, skriver, testar, smakar,
provar igen. Det här är hans fjärde bok, superpedagogisk, personlig, full av bra recept och
skriven på ett sätt som gör att vem som helst vågar prova vilket bröd som helst. Heja Martin!"

Tidningen Baka

Bröd, bröd, bröd

recept, råd och genvägar
Den enda brödbok du behöver

Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn.

Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade – här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med.

Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme.

Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten – även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!

Recensionsdatum 2014-11-04

20 oktober 2014

Martin Johansson bjuder på frukostbaguetter
Martin Johansson, aktuell med  "Bröd, bröd, bröd", gästade TV4 Nyhetsmorgon.
Läs mer
Visar 1 av 1

Visa alla

Mer om...
  • Författare

    Martin Johansson
  • Recensionsdatum:

    2014-11-04
  • ISBN:

    9789174243802
  • Genre:

    Kokböcker
  • Utgivningsår:

    2014
  • Mediakontakt:

    Charlotta Larsson
  • Bredd:

    193 mm
  • Höjd:

    231 mm
  • Djup:

    29 mm
  • Antal sidor:

    0
  • Vikt:

    0,94 kg
  • Fotograf:

    Jakob Fridholm
  • Illustratör:

    Kristin Lidström
  • Formgivare:

    Nina Ulmaja
Författaren
Martin Johansson

Foto: Jakob Fridholm

Martin Johansson

MARTIN JOHANSSON är den populäre hemmabagaren som gett ut flera bästsäljande böcker om matbröd och driver bloggen paindemartin.se. Hemma i sitt kök tar han fram såväl knådfria som konventionella brödrecept vilka är vida kända för att de verkligen fungerar – för alla.

Läs mer om författaren Författarens alla böcker
Illustratören
Mer om...
  • Bonnier Fakta
  • Sveavägen 56
  • Box 3159, 10363 Stockholm