Meny
Sök på bonnier fakta
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Det vilda köket

Naturens dolda skafferi

Att äta lindblad, kirskål och skogsviol är inte konstigare än att äta rucola och gräslök, dessutom är det helt gratis och garanterat ekologiskt. I den här kokboken visar örtspecialisten Lisen Sundgren vägen till sina favoriter bland allt det ätbara från naturen, och kocken Rune Kalf-Hansen har skapat recept där det vilda får en naturlig plats i soppor, sallader, grytor, röror, oljor, efterrätter och mycket mer.

Året runt bjuder den vilda naturen på sådant som går att äta. Mycket hittar man lätt runt knuten eller i närmsta skog. Rönnbär och nässlor känner nog de flesta till, men hur många vet hur kärleksört, sommargyllen, våtarv och tusensköna smakar? Allt som krävs för att ta del av detta dolda skafferi är att man öppnar ögonen och tar sig tid att plocka. Då får man också tillträde till en ny smakvärld, något som lyxkrogarnas kockar redan har upptäckt.

Så plocka in det vilda i ditt kök. Blanda till en älgörtsmajonnäs eller rölleksolja, lägg almfrukter i pastan, krydda vardagsköttbullarna med svinmålla och backtimjan eller ta in höstens smaker och servera en festrätt som biff Rydberg med vild pepparrot, kirskål och rårörda rönnbär.

Recensionsdatum 2016-05-10

11 juni 2015

Flera priser för Bonnier Fakta i Gourmand World Cookbook Awards
När Gourmand World Cookbook Awards 2015 gick av stapeln i Kina tog Bonnier Fakta hem flera...
Läs mer

26 januari 2015

7 kokböcker i final i Gourmand World Cookbook Awards
Sju kokböcker från Bonnier Fakta har gått vidare till den internationella finalen i Gourmand...
Läs mer

28 mars 2014

Bonnier Faktas gröna vårböcker besöker trädgårdsmässan
Idag slås portarna upp till årets Trädgårdsmässa i Älvsjö, och författarna bakom Hjälp vi ha...
Läs mer

10 mars 2014

Lisen Sundgren och kocken Rune Kalf-Hansen gästar P1
Örtkännaren Lisen Sundgren och kocken Rune Kalf-Hansen som ligger bakom boken Det vilda köke...
Läs mer
Visar 2 av 4

Visa alla

Mer om...
  • Författare

    Flera författare
  • Recensionsdatum:

    2016-05-10
  • ISBN:

    9789174245790
  • Genre:

    Kokböcker
  • Utgivningsår:

    2016
  • Bredd:

    198 mm
  • Höjd:

    240 mm
  • Djup:

    18 mm
  • Antal sidor:

    192
  • Vikt:

    0,71 kg
Författaren
Lisen Sundgren

Foto: Charlotte Gawell

Lisen Sundgren

Rune Kalf-Hansen är kock och har arbetat med närproducerad och ekologisk mat i många år. Han har skrivit flera kokböcker, driver en matateljé och brinner för att utveckla och förbättra vår matkultur. Lisen Sundgren är örtkännare och verksam på Rosendals trädgård i Stockholm. I många år har hon plockat och ätit vilda växter som hon också introducerat i restaurangvärlden. Hon har skrivit flera böcker om örter och håller föredrag, kurser och vandringar för allmänheten. Charlotte Gawell , bokens fotograf, har tagit bilderna till många uppmärksammade böcker, framförallt om mat och trädgård.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Rune Kalf-Hansen

Foto: Charlotte Gawell

Rune Kalf-Hansen

Rune Kalf-Hansen är kock och har arbetat med närproducerad och ekologisk mat i många år. Han har skrivit flera kokböcker, driver en matateljé och brinner för att utveckla och förbättra vår matkultur. Lisen Sundgren är örtkännare och verksam på Rosendals trädgård i Stockholm. I många år har hon plockat och ätit vilda växter som hon också introducerat i restaurangvärlden. Hon har skrivit flera böcker om örter och håller föredrag, kurser och vandringar för allmänheten. Charlotte Gawell , bokens fotograf, har tagit bilderna till många uppmärksammade böcker, framförallt om mat och trädgård.

Läs mer om författaren Författarens alla böcker
Mer om...
  • Bonnier Fakta
  • Sveavägen 56
  • Box 3159, 10363 Stockholm