Meny
Sök på bonnier fakta
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Jamie upptäcker

Klassiska rätter på lätt sätt inspirerade av mina resor
  • Finns i butik senast 2011-03-29
  • ISBN: 9789174241471
  • Genre: Kokböcker
  • Mediakontakt: Bonnierförlagen Press
Jamies kaxiga kokbok från Sverige och fem andra spännande länder!

Jamie Oliver upptäcker Sverige, Frankrike, Italien, Spanien, Grekland och Marocko och röjer runt i varje lands traditionella kök. Han utgår från de mest berömda och delikata rätterna och lagar dem på sitt eget suveräna sätt. Med hjälp av den här boken kan alla fixa en spansk paella, en italiensk risotto, en svensk Jansons eller pytt, eller varför inte en marockansk tagine!

Recepten är lätta. Jamies motto är ju att alla kan och bör laga god mat – och att det varken får kosta för mycket eller ta för lång tid. Men det finns ju så mycket mer i livet än bara själva maten. Jamie låter sig inspireras av nya spännande platser, han träffar folk och deltar i både vardagslivet och de traditionella högtiderna i varje land. För i vår tid av enkelt och billigt resande finns det ju inget skäl till varför vi inte ska fara till ett nytt land och låta oss inspireras av människorna och kulturen och maten!

Så följ med Jamie och laga minestronesoppa i ett italienskt kvinnofängelse på en ö utanför Venedig, besök en marockansk marknad tidigt en morgon eller delta i ett franskt jaktlag – och kräftskiva tillsammans med Jamie är givetvis en höjdare. För Jamie är en stor Sverigevän och känner varmt för både människorna och maten i vårt avlånga land.

Jamie upptäcker är en vacker och inspirerande kokbok fylld med delikata anrättningar. Förrätter, varmrätter och efterrätter från varje land Jamie besöker. 360 fullmatade sidor!


Recensionsdatum 2011-03-29
Mer om...
  • Originaltitel:

    Jamie does Spain, Italy, Sweden, Morocco, France, Greece
  • Författare

    Jamie Oliver
  • Recensionsdatum:

    2011-03-29
  • ISBN:

    9789174241471
  • Genre:

    Kokböcker
  • Översättare:

    Thomas Andersson
  • Utgivningsår:

    2011
  • Mediakontakt:

    Bonnierförlagen Press
  • Bredd:

    201 mm
  • Höjd:

    256 mm
  • Djup:

    35 mm
  • Antal sidor:

    360
  • Vikt:

    1,257 kg
  • Omslagsformgivare:

    Pontus Dahlström
Författaren
Jamie Oliver

Foto: Paul Stuart

Jamie Oliver

Jamie Oliver började laga mat på sina föräldrars pub i Essex. Sedan dess har han startat femton restauranger i London och på andra platser i världen, grundat en välgörenhetsorganisation och gjort en mängd teveprogram och kokböcker. Han bor i London och Essex med sin fru och sina barn.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...
  • Bonnier Fakta
  • Sveavägen 56
  • Box 3159, 10363 Stockholm