Meny
Sök på bonnier fakta
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Korv

den godaste korven stoppar du själv - redskap, råvaror, teknik
  • Finns i butik senast 2011-03-29
  • ISBN: 9789174241433
  • Genre: Kokböcker
  • Mediakontakt: Bonnierförlagen Press
Köp
Korv med äkta vara – du vet vad korven innehåller när du har stoppat den själv

När intresset för matens ursprung ökar och medvetenheten om de onödiga livsmedelstillsatserna får många att ta sig tid att baka med egen surdeg, hellre än att köpa industrilimpan i snabbköpet, faller det sig naturligt att fråga sig om man inte också kan göra sin egen korv. Det kan man, och det blir så otroligt gott!

I princip kan man tillverka korv hemma i köket utan något annat än en skärbräda, en vass kniv och en tratt, men det blir betydligt enklare om man har en köttkvarn med korvhorn till matberedaren. I Korv lär Kristofer Franzén ut hur hela korvstoppningsprocessen går till, hur viktigt det är med hygien och varför temperaturen påverkar korvens konsistens. Här finns recept på bland annat salsiccia, chorizo och ölkorv, smaksatta med salvia, citron eller svamp, men också på de bästa tillbehören: potatispurén, rotfrukterna, salladerna med olika baljväxter och naturligtvis den egna senapen och korvbrödet.

Stefan Wettainens vackra matbilder får det att vattnas i munnen, samtidigt som de på ett instruktivt sätt visar hur processen går till, från råvaran till den färdiga korven.


Recensionsdatum 2011-03-29
Mer om...
  • Författare

    Kristofer Franzén
  • Recensionsdatum:

    2011-03-29
  • ISBN:

    9789174241433
  • Genre:

    Kokböcker
  • Utgivningsår:

    2011
  • Mediakontakt:

    Bonnierförlagen Press
  • Bredd:

    202 mm
  • Höjd:

    231 mm
  • Djup:

    17 mm
  • Antal sidor:

    0
  • Vikt:

    0,571 kg
  • Fotograf:

    Stefan Wettainen
  • Formgivare:

    John Losciale
Författaren
Kristofer Franzén

Kristofer Franzén

KRISTOFER FRANZÉN arbetar som forskare, men han drömmer om charkuterier. Intresset utvecklades med bloggen Mat och Politik och kontakten med andra matentusiaster. Efter hand som han lärde sig mer om korvtillverkning, bland annat genom Eldrimners kurser, började han skriva ner sina erfarenheter. I dag har han en gård med grisar och snart höns där han planerar för egen charkproduktion och gårdsbutik.

Läs mer om författaren Författarens alla böcker
Mer om...
  • Bonnier Fakta
  • Sveavägen 56
  • Box 3159, 10363 Stockholm