Meny
Sök på bonnier fakta
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Rutabaga

Författarbilder

265749

Rutabaga

Med fokus på grönsaker
  • Finns i butik senast 2018-04-10
  • ISBN: 9789174246766
  • Genre: Kokböcker
  • Mediakontakt: Sofia Heurlin
Köp
Root to flower!

Rutabaga – med fokus på grönsaker är en bok om grön mat signerad en av Sveriges mest prisbelönta kockar, Mathias Dahlgren. Helt enkelt ett vegetariskt kök i världsklass där visionären Dahlgren går till botten med det gröna konceptet och lagar det på ett helt nytt sätt. Utgångspunkten är maten som serveras på hans restaurang Rutabaga, men allt går lika bra att laga hemma i det egna köket. Rätterna kan serveras som fullgoda måltider och är inte bara tillbehör eller vegetariska alternativ. De flesta är enkla att tillaga och fungerar till både vardag och fest.



Här har vi en grön kokbok som inte liknar någon annan på marknaden, skriven av en kock som inte gör någonting halvdant. Huvuddelen av recepten är rätter att dela, vilket betyder att man lägger upp ett par tre rätter på tallrikar som delas runt bordet. I övrigt består boken av grunderna i den vegetariska matlagningen i form av till exempel buljonger och andra smaksättningar, recept på snabbsyrade grönsaker och på bröd och olika spreads att äta tillsammans med brödet. Här finns också växtbaserade drycker att inleda måltiden med, både med och utan alkohol. Och som en perfekt avslutning på en riktigt god måltid finns det ett antal fantastiskt goda och vackra desserter att välja bland. Boken innehåller också råvarufakta och tips om hur man tar hand om hela grönsaken. Ett nytt sätt att se på den gröna maten utlovas!

Recensionsdatum 2018-04-10
Mer om...
  • Författare

    Mathias Dahlgren
  • Recensionsdatum:

    2018-04-10
  • ISBN:

    9789174246766
  • Genre:

    Kokböcker
  • Utgivningsår:

    2018
  • Mediakontakt:

    Sofia Heurlin
  • Bredd:

    219 mm
  • Höjd:

    280 mm
  • Djup:

    27 mm
  • Antal sidor:

    0
  • Vikt:

    1,438 kg
  • Fotograf:

    Lennart Weibull
  • Formgivare:

    Katy Kimbell
Författaren
Mathias Dahlgren

Foto: Thron Ullberg

Mathias Dahlgren

Mathias Dahlgren är Sveriges mest prisade kock. Han är bland annat den enda svensk som har tagit guld i kock-VM, Bocuse d'Or. I dag driver han restaurangerna Rutabaga och Matbaren (med en Michelinstjärna) på Grand Hôtel i Stockholm samt rågbrödsbageriet Green Rabbit.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...
  • Bonnier Fakta
  • Sveavägen 56
  • Box 3159, 10363 Stockholm