Meny
Sök på bonnier fakta
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Sébastiens franska kokbok

Författarbilder

261244 260548 261241 261242 261243

Sébastiens franska kokbok

  • Finns i butik senast 2017-09-26
  • ISBN: 9789174246094
  • Genre: Kokböcker
  • Mediakontakt: Charlotta Larsson
Följ med på en kulinarisk resa till sydvästra Frankrike

I Sébastiens franska kokbok återvänder Sébastien Boudet till hemlandet Frankrike för att ta med dig på en kulinarisk resa. Där, i föräldrarnas kök strax utanför hamnstaden La Rochelle i sydvästra Frankrike, väcker han barndomens smaker till liv. Coq au vin, chou farci, gäddqueneller och ratatouille är bara några exempel på rätter som du hittar i den här maffiga och personliga matboken med över 100 recept.
Det lagas såväl mustiga långkok och rätter som går snabbt, som franska klassiker gjorda på Sébastiens egna sätt. Dessutom får du ta del av mamma Arlettes bästa gröna recept, och så klart hittar du söta avslut som gör middagen komplett. Recepten varvas med vackra miljöbilder och en passionerad berättelse om mathantverk och vikten av att använda naturliga råvaror.

Sébastien Boudet är kanske mest känd för allmänheten som den franske bagaren som gått i bräschen för en svensk surdegsrevolution. Han har tidigare gett ut två bakböcker, varav debuten Den franske bagaren utnämndes till världens bästa kokbok i kategorin »Det franska köket« vid Gourmand Cookbook Awards. Men Sébastien är inte bara bagare utan också kock och i hans tredje bok är det den franska måltiden som står i fokus.




Recensionsdatum 2017-09-26
Mer om...
  • Författare

    Sébastien Boudet
  • Recensionsdatum:

    2017-09-26
  • ISBN:

    9789174246094
  • Genre:

    Kokböcker
  • Utgivningsår:

    2017
  • Mediakontakt:

    Charlotta Larsson
  • Bredd:

    202 mm
  • Höjd:

    266 mm
  • Djup:

    32 mm
  • Antal sidor:

    0
  • Vikt:

    1,144 kg
  • Fotograf:

    Rickard Rönnerstam
  • Formgivare:

    Elina Grandin
Författaren
Sébastien Boudet

Foto: Rickard Rönnerstam

Sébastien Boudet

Sébastien Boudet föddes i Paris som den andra generationens bagare. År 2000 flyttade han till Stockholm där han bland annat grundat det prisbelönade La Petite France. Han är jurymedlem i Dessertmästarna, en av eldsjälarna bakom Smaka på Stockholm och syns ofta som kock och bagare på Nyhetsmorgon. Därtill är han en flitig föreläsare och ger otaliga kurser i bakning runtom i landet. Sébastien har en gedigen erfarenhet inom restaurang, konditori och bageri och med en sällan skådad passion går han i spetsen för surdegsrevolutionen och matlagning baserad på naturliga råvaror.  

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...
  • Bonnier Fakta
  • Sveavägen 56
  • Box 3159, 10363 Stockholm