Meny
Sök på bonnier fakta
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Shakshuka

Pressbilder ur boken

265512 265516 265517 265518 265519 265520 265544 265545 265546 265547

Författarbilder

265817 265818

Shakshuka

Jerusalems kök. Mat utan gränser.
  • Finns i butik senast 2017-11-07
  • ISBN: 9789174247138
  • Genre: Kokböcker
  • Mediakontakt: Charlotta Larsson
Lär dig laga Mellanösterns bästa mat!

Äntligen kommer den första svenska boken med mat från Jerusalem och regionerna runt staden – Mellanösterns smältdegel där så många internationella kök möts.

Den populära rätten shakshuka är en kryddig tomatgryta med ägg som kokas direkt i såsen. Men shakshuka betyder också mix eller blandning och representerar därför Jerusalems kök väl.

Staden har alltid varit en mötesplats för olika kulturer. Ibland har det kokat ihop fint och ibland har det, för att uttrycka det milt, kokat över. Här finns rätter från Nordafrika, Sydeuropa, grannländerna till öster och söder samt från Östeuropa och Ryssland. I Jerusalem samlas Mellanösterns bästa mat!

Mat känner inga gränser. Det gör inte recepten i den här boken heller. Schnitzel med pommes frites och arabisk sallad. Shakshuka. Hummus som i dag är så spridd att ingen tänker på dess ursprung. Falafel som kanske en dag kan rädda världen från för mycket köttätande.

Här hittar du klassiska rätter som manakish, shawarma, baba ganouj och baklava. Oliver och avrunnen yoghurt med massa za’atar och olivolja. Nybakade pitabröd. Börek.

Men här hittar du också den fascinerade berättelsen om Nidal Kersh och hur hans far en gång tog sig från staden Akko till Stockholm. Om den viktiga måltiden som blir till möten mellan generationer och folk.


Recensionsdatum 2017-11-07
Mer om...
  • Författare

    Nidal Kersh
  • Recensionsdatum:

    2017-11-07
  • ISBN:

    9789174247138
  • Genre:

    Kokböcker
  • Utgivningsår:

    2017
  • Mediakontakt:

    Charlotta Larsson
  • Bredd:

    200 mm
  • Höjd:

    246 mm
  • Djup:

    25 mm
  • Antal sidor:

    0
  • Vikt:

    0,854 kg
  • Fotograf:

    Lennart Weibull
  • Formgivare:

    Sara R. Acedo
Författaren
Nidal Kersh

Foto: Stefan Tell

Nidal Kersh

Nidal Kersh är statsvetare med israelisk-arabisk bakgrund och uppvuxen i Sverige. Han driver Falafelbaren på Södermalm i Stockholm och är grundare till Street Food Stockholm.  

Läs mer om författaren Författarens alla böcker
Mer om...
  • Bonnier Fakta
  • Sveavägen 56
  • Box 3159, 10363 Stockholm