Meny
Sök på bonnier fakta
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Våfflor & pannkakor

Köp

Våfflor och pannkakor är ljuvligt till frukost, ett lysande lunch- eller middagsval – kort sagt härliga vid alla tider på dygnet.

En stapel pannkakor med vispad grädde och bär är vad många längtar efter hela veckan när de rusar till arbetet, enbart stärkta av en kopp kaffe, en skål flingor eller kanske bara en frukt. Men så kommer äntligen veckoslutet och då vill man ha "en riktig frukost". För den sortens dagar har Kate Habershon recepten.

Testa silverdollarpannkakor med vispat smör och blåbärssås, bananpannkakor med valnötskolasås, blåbärspannkakor med crème fraiche och pekannötter i lönnsirap...

Våfflor som kan förgylla din morgon är t ex gammaldags mjölkvåfflor med ugnsbakade aprikoser fyllda med praline och björnbär, eller chokladvåfflor med glass och varm chokladsås (passar även till att avrunda en middag med).

Men det finns ännu fler ljuvligheter att upptäcka – ett kapitel handlar nämligen om crêpes, crumpets och blinier, däribland den klassiska crêpes Suzette, och härliga crumpets med sylt.

Kate har även bifogat recept på en llång och varierad lista med såser och fyllningar för att ge möjlighet att ytterligare höja smaksensationerna – hasselnötspraline, honungssmör, varm eller kall chokladsås, blåbärs- och lönnsirapssås samt kolasås.

Våfflor och pannkakor kommer att uppfylla dina dörmmar om en underbar frukost, brunch eller afternoon tea. Prova så får du se!

Recensionsdatum 2007-09-06
Mer om...
  • Originaltitel:

    Waffles & pancakes
  • Författare

    Kate Habershon
  • Recensionsdatum:

    2007-09-06
  • ISBN:

    9789185605101
  • Genre:

    Kokböcker
  • Översättare:

    Mai Broddvall
  • Utgivningsår:

    2007
  • Bredd:

    199 mm
  • Höjd:

    200 mm
  • Djup:

    12 mm
  • Antal sidor:

    64
  • Vikt:

    0,371 kg
  • Serie:

    BONNIER IMPACT
Författaren
Kate Habershon

Kate Habershon

Kate Habershon är matredaktör på tidskriften Cosmopolitan , och har gjort en makalös matkarriär som fört henne runt i hela världen. Hon arbetade under flera år i Aspen, Colorado, därefter blev hon anställd av brittiska ambassaden i Moskva för att "blåsa liv" i köksregionerna där. Kate jobbar nu som matstylist och matredaktör: hennes arbete kan ses i m ånga av de ledande tidskrifterna och på tv, däribland Two Fat Ladies , och Jamie Olivers Den nakna kocken.

Läs mer om författaren Författarens alla böcker
Mer om...
  • Bonnier Fakta
  • Sveavägen 56
  • Box 3159, 10363 Stockholm