Sara Aasum Hultberg

Sara Aasum Hultberg är 25 år gammal och uppvuxen i Arvika, men bor i dag i Stockholm. Hon har bakat så länge hon kan minnas och gjorde sitt första bakreportage i Nya Wermlands-Tidningen som 11-åring. Redan i skolan vann hon flera tävlingar i bakning, bland annat skolmästerskapen. Åren 2009 till 2010 utbildade hon sig till bagare och konditor i Kristianstad där hon fick gesällbrev.

Från 2013 till början av 2015 arbetade hon som konditorchef på populära restaurangen Taverna Brillo i Stockholm. Samtidigt utsågs hon 2014 till årets unga konditortalang och blev senare det året Årets konditor vid SM för professionella konditorer. Efter Taverna Brillo blev det en period på varuhuset NK i Stockholm med deras storsatsning på mat i regi av stjärnkocken Björn Frantzén: Botanique, Nordiska kantinen, Bobergs matsal (med Afternoon Tea) och Gaston. Numera delar hon sin tid mellan konsultuppdrag och restaurangen Hillenberg i Stockholm.

Sara har också gjort tidningsreportage med recept för bland annat Tidningen Baka, Lantliv, Lantliv mat och vin samt Allt om mat.

Utgivning

Sara Aasum Hultberg Foto: Helén Pe

Sara Aasum Hultberg

Sara Aasum Hultberg är 25 år gammal och uppvuxen i Arvika, men bor i dag i Stockholm. Hon har bakat så länge hon kan minnas och gjorde sitt första bakreportage i Nya Wermlands-Tidningen som 11-åring. Redan i skolan vann hon flera tävlingar i bakning, bland annat skolmästerskapen. Åren 2009 till 2010 utbildade hon sig till bagare och konditor i Kristianstad där hon fick gesällbrev.

Från 2013 till början av 2015 arbetade hon som konditorchef på populära restaurangen Taverna Brillo i Stockholm. Samtidigt utsågs hon 2014 till årets unga konditortalang och blev senare det året Årets konditor vid SM för professionella konditorer. Efter Taverna Brillo blev det en period på varuhuset NK i Stockholm med deras storsatsning på mat i regi av stjärnkocken Björn Frantzén: Botanique, Nordiska kantinen, Bobergs matsal (med Afternoon Tea) och Gaston. Numera delar hon sin tid mellan konsultuppdrag och restaurangen Hillenberg i Stockholm.

Sara har också gjort tidningsreportage med recept för bland annat Tidningen Baka, Lantliv, Lantliv mat och vin samt Allt om mat.