Björn Frantzén

Björn Frantzén driver bland andra Restaurant Frantzén – som har två stjärnor i Guide Michelin – och puben The Flying Elk, båda i Gamla stan i Stockholm. År 2013 fick han utmärkelsen Kockarnas kock samtidigt som Restaurant Frantzén blev Kockarnas Krog. Han har tidigare arbetat på Edsbacka krog och på olika stjärnkrogar i Storbritannien och Frankrike. Björn är initiativtagare till projektet ”Exceptionell råvara”, som har som mål att lyfta fram och förädla svenska råvaror. Under våren 2014 medverkar Björn i matprogrammet Frantzén styr upp på TV3. Han har tidigare gett ut boken Frantzén/Lindeberg.

Utgivning

Björn Frantzén Foto: Erik Olsson

Björn Frantzén

Björn Frantzén driver bland andra Restaurant Frantzén – som har två stjärnor i Guide Michelin – och puben The Flying Elk, båda i Gamla stan i Stockholm. År 2013 fick han utmärkelsen Kockarnas kock samtidigt som Restaurant Frantzén blev Kockarnas Krog. Han har tidigare arbetat på Edsbacka krog och på olika stjärnkrogar i Storbritannien och Frankrike. Björn är initiativtagare till projektet ”Exceptionell råvara”, som har som mål att lyfta fram och förädla svenska råvaror. Under våren 2014 medverkar Björn i matprogrammet Frantzén styr upp på TV3. Han har tidigare gett ut boken Frantzén/Lindeberg.