Morberg lagar husmanskost

Författare: Per Morberg
Fotograf: Martin Löf
Köp boken Provläs

Utgivningsdag: 2018-09-03
Recensionsdag: 2018-09-03

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Husmanskosten har för länge sedan tagit steget in i de fina salongerna. Idag kan man gå på lyxkrog och äta fläsklägg med rotmos för trehundrafemton spänn. Rätt tillagad har husmanskosten varit rätt i mer än hundra år och den kommer att vara rätt i flera hundra år till. Så i denna bibel har jag samlat inte alla men gott och väl 150 klassiska husmansrecept. Bland dem ska mina barnbarnsbarn bläddra har jag i all ödmjukhet tänkt.
Per
Den traditionella söndagssteken tar plats igen på middagsbordet i Per Morbergs nya stora kokbok, där han visar att rejäl svensk husmanskost lagad från grunden är något annat än bruna bönor i plastkorv och kåldolmar från frysdisken.
Få lär sakna sina favoriter bland recepten. Här trängs etablerade trotjänare som köttbullar, fläskpannkaka och gravad lax med halvt bortglömda finesser som stuvad lake, sillbullar och katrinplommonsufflé. Obligatoriska tillbehör som remouladsås och pressgurka är självklart också med i boken som är enkelt och traditionellt uppdelad i kött-, fisk-, grönsaksrätter osv. En blivande husmansklassiker!

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2018-09-03 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Martin Löf Originalutgåvans utgivningsår: 2012 Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 300 Mått: 200 x 262 x 28 mm Vikt: 1159 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174242164 (2012-09-04); Inbunden, 9789174249675 (2018-09-03); Danskt band, 9789174248579 (2018-09-03)

Fler böcker av författaren

Morberg lagar husmanskost

Författare: Per Morberg
Fotograf: Martin Löf
Köp boken Provläs

Utgivningsdag: 2018-09-03
Recensionsdag: 2018-09-03

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Husmanskosten har för länge sedan tagit steget in i de fina salongerna. Idag kan man gå på lyxkrog och äta fläsklägg med rotmos för trehundrafemton spänn. Rätt tillagad har husmanskosten varit rätt i mer än hundra år och den kommer att vara rätt i flera hundra år till. Så i denna bibel har jag samlat inte alla men gott och väl 150 klassiska husmansrecept. Bland dem ska mina barnbarnsbarn bläddra har jag i all ödmjukhet tänkt.
Per
Den traditionella söndagssteken tar plats igen på middagsbordet i Per Morbergs nya stora kokbok, där han visar att rejäl svensk husmanskost lagad från grunden är något annat än bruna bönor i plastkorv och kåldolmar från frysdisken.
Få lär sakna sina favoriter bland recepten. Här trängs etablerade trotjänare som köttbullar, fläskpannkaka och gravad lax med halvt bortglömda finesser som stuvad lake, sillbullar och katrinplommonsufflé. Obligatoriska tillbehör som remouladsås och pressgurka är självklart också med i boken som är enkelt och traditionellt uppdelad i kött-, fisk-, grönsaksrätter osv. En blivande husmansklassiker!

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2018-09-03 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Martin Löf Originalutgåvans utgivningsår: 2012 Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 300 Mått: 200 x 262 x 28 mm Vikt: 1159 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174242164 (2012-09-04); Inbunden, 9789174249675 (2018-09-03); Danskt band, 9789174248579 (2018-09-03)

Fler böcker av författaren