Bonnier Fakta, 2020-02-26

Foto: Charlie Drevstam

Fotografiskas restaurang prisas av Guide Michelin

Paul Svensson driver restaurangen på Fotografiska i Stockholm. Den är en av de nordiska restauranger som Guide Michelin nu tilldelar en grön stjärna – den nya hållbarhetsmärkningen. I april utkommer Paul Svensson med sin stora bok om grönsaker. Hans senaste bok Rädda maten utkom 2019.

Paul Svensson om utmärkelsen

– Ett oerhört viktigt initiativ från Guide Michelin och en ära  att de uppmärksammat vårt fokus på hållbar njutning i alla led.

Om Paul Svensson

Paul Svensson gillar enkel, hållbar och grönsaksbaserad mat och brinner för att inspirera till en matfilosofi där det gröna står i centrum. Paul arbetar också passionerat för att öka respekten för allt som produceras och för alla delar av råvaran, med förhoppningen att vi på sikt ska kunna eliminera matsvinnet helt. Han har representerat Sverige i Bocuse d’Or och har arbetat på flera av världens och Sveriges bästa krogar. Sedan 2014 driver han tillsammans med Christofer Ekman restaurangen på Fotografiska i Stockholm – som 2017 utsågs till världens bästa museirestaurang. 2019 öppnade han också restaurangen och lanthandeln Paul Taylor i Sundbyberg tillsammans med Tareq Taylor. Paul Svensson syns ofta i tv-rutan, bland annat har han varit programledare för ”Maträddarna” (SVT) och jurymedlem i ”Sveriges yngsta mästerkock” (TV4), förutom att han skrivit flera kokböcker.

Om Grönsaker A–Ö

Grönsak för grönsak, från A till Ö, presenteras i intressanta och lärorika texter kryddade med unika råvarufakta. Här möter klassiska rätter det moderna gröna köket. Hållbarhet och närodlat är ledorden liksom vikten av att minska matsvinnet och därmed använda grönsakens alla delar. Zero waste i köket är en självklarhet, så ingen blast i soptunnan mer!

Grönsaker A–Ö är en bok för alla som älskar grönsaker utan att man för den skull behöver vara vegetarian. Här lär du dig att få ut maximal smak ur varje grönsak och introduceras också för en del oväntade, spännande smakkombinationer.

Tendensen i dag är mer grönt och mindre kött och då fyller en gedigen kokbok som den här ett viktigt behov, lika användbar till vardag som till fest.