Meny
Sök på bonnier fakta
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Made in Sweden

Pressbilder ur boken

173175 173176 173177 173178 173179 173180 173181 173182 173183 173184

Författarbilder

271866 271867 271868

"Det är inte alltid kokböcker känns så genomtänkta som den här. /.../ Efter att ha testat några av recepten kan jag bara konstatera att den här boken är en liten pärla ..." dagensbok.com

"Matlandet Sverige är en njutning för oss som vill inspireras av unika lokala råvaror och produkter. Denna ovärderliga kokbok ger hjälp att hitta dem och kommer att bli en god vän i köket." Årets Svenska Måltidslitteratur 2010

Made in Sweden

  • Finns i butik senast 2010-06-08
  • ISBN: 9789174240788
  • Genre: Kokböcker
  • Mediakontakt: Bonnierförlagen Press
Köp
Det bästa ur Sveriges rika skafferi!

I en tid då de småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir allt fler och bättre gav sig kocken och matskribenten Jens Linder och fotografen Stefan Wettainen ut på en matresa från Lappland till Skåne för att leta upp det bästa ur vårt svenska skafferi. En resa bland ekologisk, närodlad och hantverksmässig mat som resulterade i 90 recept och en massa mat- och miljöbilder. Made in Sweden är en vacker och suggestiv inventering av våra svenska kulinariska rariteter. Boken är på en gång kokbok, handbok i råvaror och guidebok, och dessutom ovärderlig i köket och under en resa i matlandet Sverige.

Läs om hur 15 fantastiska svenska råvaror tillagas och hanteras. Upptäck Bohusläns ostron, Skånes charkuterivaror och Västerbottens åkerbär. Smaka på renkött från Lappland, grönkål från Halland och getost från Jämtland. Njut av böckling från Gästrikland, fläder från Södermanland och potatis från Skåne.




Recensionsdatum 2010-06-08
Mer om...
  • Författare

    Jens Linder
  • Recensionsdatum:

    2010-06-08
  • ISBN:

    9789174240788
  • Genre:

    Kokböcker
  • Utgivningsår:

    2010
  • Mediakontakt:

    Bonnierförlagen Press
  • Bredd:

    180 mm
  • Höjd:

    275 mm
  • Djup:

    27 mm
  • Antal sidor:

    0
  • Vikt:

    0,944 kg
  • Fotograf:

    Stefan Wettainen
  • Illustratör:

    Eva Lindeberg
  • Formgivare:

    Nina Ulmaja
Författaren
Jens Linder

Foto: Stefan Wettainen

Jens Linder

Jens Linder är kock och journalist som skriver i bland annat Dagens Nyheter. Han är en av författarna i Bonniers kokbok och har också skrivit ett flertal egna kokböcker som fått priser av både Måltidsakademien och Gourmand World Cookbook Award. År 2006 tilldelades han Tore Wretman-medaljen av Svenska Kockars Förening för "berömvärda insatser och engagemang för svensk matkultur".


Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Mer om...
  • Bonnier Fakta
  • Sveavägen 56
  • Box 3159, 10363 Stockholm