Meny
Sök på bonnier fakta
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Mat på en plåt

Författarbilder

277974 240812 277976 277975

Mat på en plåt

Smarta middagar och andra enkla ugnsrätter
  • Finns i butik senast 2018-10-16
  • ISBN: 9789174248760
  • Genre: Kokböcker
  • Mediakontakt: Charlotta Larsson
Köp
Enkelt och smart till vardag och fest!



Det här är middagsmat på enklaste vis! Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. Och att ugnslagat ger djupare smaker känner nog de flesta till. Upplägget att laga allt på en plåt fungerar dessutom precis lika bra en stressig måndag som på helgen när det finns mer tid till matlagning.

Boken innehåller mycket grönt och lite mindre av kött, fisk och fågel. Här finns också bröd som kan användas till både varma och fyllda mackor, eller till stora brytbröd. Pizza med olika fyllningar är en självklarhet, och till det stora kalaset kan du välja bland några härliga kakor bakade i långpanna. Och varför inte göra en hemgjord müsli när ugnen ändå är varm. Det är både gott och smart för miljön!

Rätterna präglas av Tareq Taylors sunda och smakrika måltidstänk: Bra, hälsosamma och enkla råvaror kombineras och blir till läckra middagar med kryddor från hela världen.





5 frågor till Tareq

Varför just mat på en plåt?

Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att laga mat! Några minuters förberedelser av ingredienserna, lägg dem på en plåt eller i en form och låt ugnen göra resten av jobbet!

Vad är fördelen med den här typen av matlagning?

Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. En annan fördel är att smakerna fördjupas i ugnen.

Tar det inte lång tid att laga mat i ugnen?

I vissa recept är det just den långa tillagningen som är grejen. In med plåten i ugnen på morgonen och ta ut den på kvällen när det är dags att äta middag. Under tiden kan du göra helt andra saker!

Du är ju känd för att gilla kryddor från hela världen, har du några favoriter?

Jag brinner lite extra för smakerna från Mellanöstern, som kommer från spiskummin, sumak, kanel, mynta, bladpersilja, saffran, granatäppelkärnor … Även det asiatiska gillar jag helskarpt med chili, lime, ingefära, fisksås, koriander och jordnötter.

Finns det något lite oväntat i boken?

Kanske klassikern varma mackor, som jag har gjort i flera uppdaterade varianter. Jag lovar att de kommer att piffa upp fredagsmyset rejält!

Recensionsdatum 2018-10-16
Mer om...
  • Originaltitel:

    Mat på en plåt
  • Författare

    Tareq Taylor
  • Recensionsdatum:

    2018-10-16
  • ISBN:

    9789174248760
  • Genre:

    Kokböcker
  • Utgivningsår:

    2018
  • Mediakontakt:

    Charlotta Larsson
  • Bredd:

    203 mm
  • Höjd:

    268 mm
  • Djup:

    19 mm
  • Antal sidor:

    0
  • Vikt:

    0,789 kg
  • Fotograf:

    Peter Carlsson
  • Formgivare:

    Mikael Engblom
Författaren
Tareq Taylor

Foto: Peter Carlsson

Tareq Taylor

Tareq Taylor har skrivit många kokböcker, bland andra Mat som gör gott , 2015, och Tareq Taylors kyckling , 2017. Hans populära framträdanden runtom i Sverige brukar vara utsålda till sista plats och i teverutan syns han ofta i program som Trädgårdstider och Go’kväll . I Kockarnas kamp gjorde han 2017 en bejublad insats och tog hem förstapriset efter ett sällan skådat medaljregn! Tareq Taylor driver sedan några år tillbaka restaurangen Kockeriet i Malmö.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...
  • Bonnier Fakta
  • Sveavägen 56
  • Box 3159, 10363 Stockholm