Meny
Sök på bonnier fakta
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Morberg grillar

  • Finns i butik senast 2011-04-19
  • ISBN: 9789174241723
  • Genre: Kokböcker
  • Mediakontakt: Bonnierförlagen Press
Köp
Ny utgåva av Morberg grillar!

"Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna från varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?

Per Morberg lagar gärna mat utomhus, inte bara på grill utan också på stekhäll. Stekhällen är bra när han ska "steka upp sjuhundra kilo svamp eller utspisa fyrahundra ungar", annars duger en vanlig klotgrill.

I den här boken bjuder han på sina bästa recept med goda tillbehör. Bland de trettiotal rätterna finns entrecôte med blomkål och bluecheesesås, stora köttbullar med fetaost, kycklingspett med chiliaioli, lax med sesamfrön och teriyakisås och sparris med parmesancrème. Det är mycket kött och fisk, men också en hel del grönsaker som enkelt kan läggas på grillen och utveckla nya smaker. Här finns även tips om hur man blandar ihop en perfekt marinad. Någonstans har också en filmjölkslunch smugit sig in: "Gud, vad gott med fil! De där djävla köttbitarna står mig upp i halsen." Även en grillentusiast kan få för mycket av det goda - men bara för stunden.

Ny utgåva i större format och utökad med några fler recept.

Recensionsdatum 2011-04-19
Mer om...
  • Författare

    Per Morberg
  • Recensionsdatum:

    2011-04-19
  • ISBN:

    9789174241723
  • Genre:

    Kokböcker
  • Utgivningsår:

    2011
  • Mediakontakt:

    Bonnierförlagen Press
  • Bredd:

    202 mm
  • Höjd:

    267 mm
  • Djup:

    15 mm
  • Antal sidor:

    0
  • Vikt:

    0,668 kg
Författaren
Per Morberg

Foto: Martin Löf

Per Morberg

Skådespelaren Per Morberg är passionerad och spontan kock i egna matlagningsprogrammet "Vad blir det för mat". 2009 kom hans personliga kokbok Morberg - Scenen, livet och konsten att laga mat och 2010 jakt- och kokboken Morberg jagar och lagar.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...
  • Bonnier Fakta
  • Sveavägen 56
  • Box 3159, 10363 Stockholm