Bonniers stora bok om whisky - Bonnier Fakta
Meny
Sök på bonnier fakta
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Bonniers stora bok om whisky

  • Finns i butik senast 2011-05-31
  • ISBN: 9789174242119
  • Genre: Mat och dryck
Köp

Intresset för whisky, och då kanske framför allt single malt, har aldrig varit så stort som i dag. Whiskyfestivaler och provsmakningar anordnas på åtskilliga håll, och de flesta destillerier har öppet för allmänheten. I Bonniers stora bok om whisky redogör världens främste whiskyskribent Michael Jackson och hans medarbetare in i minsta detalj för hur whisky framställs, hur de olika sorterna får sin speciella karaktär och smak - av torvrök, ljung, havsvatten, alger, träet i faten, klimatet och mycket mera. Vi får följa med och besöka destillerier världen över, från Tennessee till Tokyo, men framför allt naturligtvis i Skottland, whiskyns hemland. Den som vill veta hur en viss whisky smakar kan vända sig till just det märkets smakguide och läsa sig till Michael Jacksons uppfattning. Bokens sista del handlar om konsten att njuta av whisky, inte bara före eller efter middagen utan även till maten - och i den. Och naturligtvis serveras det ett antal drinkrecept.


Recensionsdatum 2011-05-31
Mer om...
  • Originaltitel:

    The Whisky Encyclopedia
  • Författare

    Michael Jackson
  • Recensionsdatum:

    2011-05-31
  • ISBN:

    9789174242119
  • Genre:

    Mat och dryck
  • Översättare:

    Lena Kjellström
  • Utgivningsår:

    2011
  • Bredd:

    226 mm
  • Höjd:

    285 mm
  • Djup:

    25 mm
  • Antal sidor:

    288
  • Vikt:

    1.416 kg
  • Omslagsformgivare:

    Pontus Dahlström
Författaren

Format

  • Bonnier Fakta
  • Sveavägen 56
  • Box 3159, 10363 Stockholm