Med känsla för barns självkänsla - Bonnier Fakta
Meny
Sök på bonnier fakta
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Med känsla för barns självkänsla

Författarbilder

215848 215847 215846 215845

Med känsla för barns självkänsla

 • Finns i butik senast 2014-01-28
 • ISBN: 9789174244182
 • Genre: Psykologi
Köp
Om barns självkänsla - och vuxnas lederskap

”När du skäller på mig, mamma, är det svårt för mig att älska mig själv."

Så löd rubriken på ett inlägg som jag skrev på min blogg vid ett tillfälle. I inlägget beskrev jag ett samtal som jag hade haft med min sjuåriga dotter, där jag frågade henne om hon älskade sig själv. Hon svarade att hon oftast gjorde det, men att hon kände sig dum när jag pratade med arg röst till henne och ’när jag känner mig dum är det svårt för mig att älska mig själv’.”

Den här boken handlar om självkänsla. Om hur den naturligt finns i våra barn, och hur vi kan handla för att uppmuntra den. Självkänsla är den plattform utifrån vilken många andra egenskaper utvecklas. Barn med sund självkänsla accepterar och gillar sig själva, de lyssnar på sina egna och andras känslor och behov, de höjer sin röst mot orättvisor, vågar gå sina egna vägar i livet, tar ansvar för sina misstag, tar kritik på ett konstruktivt sätt. Och de vet att de duger för den de är och inte för sina prestationer.

Petra Krantz Lindgren är beteendevetare i botten och håller kurser och föreläsningar i Aktivt Föräldraskap om kommunikation och konflikthantering med barn. Hon driver också bloggen ”En annan du”. De föräldrar hon möter där är alla engagerade och kärleksfulla, de älskar sina barn men kan ha svårt i kontakten med dem – något som ganska lätt kan rättas till, menar hon.

Den här boken handlar därför också om kommunikation. Vi får en mängd råd, övningar och situationer från levande livet, bland annat baserade på modellerna Aktivt Föräldraskap och Non Violent Communication samt den danske familjeterapeuten Jesper Juuls idéer.

Hur lyssnar vi uppmärksamt, hur talar vi utan att kränka, hur låter vi våra barn vara precis så kompetenta som de är?

Recensionsdatum 2014-01-28

29 januari 2014

Petra Krantz Lindgren i P4 Extra
Petra Krantz Lindgren medverkade i gårdagens P4 Extra där hon berättade om boken Med känsla...
Läs mer
Visar 1 av 1

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Petra Krantz Lindgren
 • Recensionsdatum:

  2014-01-28
 • ISBN:

  9789174244182
 • Genre:

  Psykologi
 • Utgivningsår:

  2014
 • Fotograf:

  Anna-Lena Ahlström
Författaren
Petra Krantz Lindgren

Foto: Caroline Andersson

Petra Krantz Lindgren

Petra Krantz Lindgren är beteendevetare och arbetar med kurser, samtal och föreläsningar i Aktivt Föräldraskap om kommunikation och konflikthantering med barn. Hon talar gärna om personlig ”avveckling” istället för ”utveckling” och vill inspirera och stötta vuxna att våga lämna rollen som ”uppfostrare”. Petra driver bloggen En annan du .

Läs mer om författaren Författarens alla böcker
Mer om...
 • Bonnier Fakta
 • Sveavägen 56
 • Box 3159, 10363 Stockholm