Ann Fernholm

Ann Fernholm är vetenskapsjournalist, fil. dr i molekylär bioteknik och grundare av Kostfonden, en ny forskningsfond. Under tio år har hon använt sina djupa kunskaper kring kroppens molekyler för att granska kostvetenskapen. Hennes första bok Ett sötare blod – som kritiserade de offentliga kostråden – blev en ögonöppnare för många. Smakäventyret, som handlar om bebisars ätande, blev 2016 utsedd till årets svenska måltidslitteratur i kategorin ”Barn och mat”. På bloggen annfernholm.se skriver hon kontinuerligt om socker, kost och hälsa. Hon uppskattas av många för sin kunskap, saklighet och humor.

Utgivning

Nyheter om författaren

Ann Fernholm Foto: Stefan Tell

Ann Fernholm

Ann Fernholm är vetenskapsjournalist, fil. dr i molekylär bioteknik och grundare av Kostfonden, en ny forskningsfond. Under tio år har hon använt sina djupa kunskaper kring kroppens molekyler för att granska kostvetenskapen. Hennes första bok Ett sötare blod – som kritiserade de offentliga kostråden – blev en ögonöppnare för många. Smakäventyret, som handlar om bebisars ätande, blev 2016 utsedd till årets svenska måltidslitteratur i kategorin ”Barn och mat”. På bloggen annfernholm.se skriver hon kontinuerligt om socker, kost och hälsa. Hon uppskattas av många för sin kunskap, saklighet och humor.

Ladda ner foton