Meny
Sök på bonnier fakta
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Favorittippade Jennie Walldén blev Sveriges Mästerkock 2013!

2013-04-10

I år var succéprogrammet Sveriges Mästerkock tuffare än någonsin, med skickliga tävlande och stenhård jury. Men ingenting stod i vägen för smaksäkra Jennie Walldén som tog hem tävlingens första pris. Nu utkommer hennes kokbok Smaker i mitt hjärta.

I sin nya bok Smaker i mitt hjärta delar Jenny med sig av sina spännande smaker, sin erfarenhet och kunskap: traditionella rätter från Korea och Italien samt nyskapande smakkombinationer där öst möter väst.

Det var i Korea, hos mormor på landsbygden med det underbara trädgårdslandet och de många kimchikrukorna som Jennies matintresse väcktes till liv. När Jennie sedan, sex år gammal, kom till sin nya familj i Sverige lärde hon sig att älska svenska råvaror och smaker och att laga sin egen fantastiska mat. Under ett år i Italien tog hon ytterligare en matkultur till sitt hjärta, hos familjen där hon bodde fick hon lära sig att hantera de lokala råvarorna och att laga mat helt utan elektriska hjälpmedel i köket.

Smaker i mitt hjärta innehåller 40 recept med koreanska, italienska och svenska smaker, både traditionella rätter som koreansk Kimchigryta eller italiensk Spaghetti alle vongole, men också nyskapande smakkombinationer som Bulgogitacos eller Ryggbiff Gangnam style. Koreansk mat är lättare att laga än du kanske tror, och Jennie berättar allt du behöver veta om de koreanska och asiatiska ingredienserna. Det hela avslutas praktfullt med extra festliga rätter där våra svenska råvaror spelar huvudrollen, som exempelvis vinnarrätten Mästargös med fänkåls- och zucchinitagliatelle.

Ladda ner högupplöst bokomslag >>     Ladda ner högupplöst bokomslag i 3D >>

  • Bonnier Fakta
  • Sveavägen 56
  • Box 3159, 10363 Stockholm