Allt om mat. Vinguide 2006


Köp boken

Utgivningsdag: 2005-11-08
Recensionsdag: 2005-11-08

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Gör nya och goda bekantskaper i vinets underbara värld! Med Allt om Mat – Vinguide som nu utkommer för fjärde året i rad görs detta möjligt. Detta är den enda vinguiden i Sverige där Systembolagets samtliga viner provas och betygssätts. Här hittar du vitt, rött, rosé, mousserande, champagner och starkviner, listade i kategorierna fyndviner, mer än prisvärda, prisvärda och ej prisvärda viner. Betygsättningen är både kärnfull, underhållande och informativ.Lättlästa och intressanta texter om vinländer, druvsorter ger boken extra värde, liksom ett användbart avsnitt om konsten att kombinera mat och vin. Vinguiden rymmer också tio-i-topplistor, årgångstabeller, information om de mest använda druvorna och de alltid lika populära förteckningarna över årets bästa och sämsta viner. Så fort dessa listor släpps tar vinerna slut på Systembolaget! I Allt om Mat – Vinguide 2006 kan du även läsa om de senaste trenderna inte bara på Systembolaget utan även i övriga världen. Dessutom innehåller Allt om Mat – Vinguide 2006 ett tiosidigt register, där alla röda och vita viner står listade i bokstavsordning. Tack vare detta är det lätt att snabbt hitta sitt favoritvin.Det behändiga formatet gör att vinguiden alltid kan finnas med, både till vardags och på resan. Med Allt om Mat – Vinguide 2006 behöver du aldrig mer riskera att komma hem med ett dåligt vin, bara för att du glömt namnet på det du egentligen ville köpa. Och på resan kan det ju hända att man hittar viner som man känner igen hemifrån. Med Allt om Mat – Vinguide 2006 till hands är det lätt att göra en prisjämförelse och få en uppskattning av vinets kvalitet.För innehållet svarar Allt om Mat:s vinprovargrupp, som tillsammans har runt 100 års provningserfarenhet. Var och en av dem provar 4000 till 6000 viner och andra drycker per år. Gruppen består av vinskribenternas ordförande Håkan Larsson, författare till boken Rött, vitt, rosé, som utsågs till världens bästa vinbok 2003 och Expressens vinkritiker Gunilla Hultgren-Karell. Dessutom ingår Mischa Biling, som är generalsekreterare i Internationella somelierförbundet och universitetslektor vid Restauranghögskolan i Grythyttan och Bengt-Göran Kronstam, som är hedersordförande i Sveriges Vinskribenters förening, DN:s vinkritiker och fackredaktör för Allt om Vin.Livet är för kort för att man ska dricka dåligt vin. Ett bra vin skänker njutning och tillfredställelse – ett dåligt ger bara trist humör och sur smak. Hittar du ett enda vin som du verkligen tycker ger dig något är alla vedermödor belönade, hälsar vinprovargruppen. Välkommen att botanisera!

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2005-11-08 Genre: Mat & dryck Formgivare: Anders Timrén Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 176 Mått: 113 x 195 x 12 mm Vikt: 207 g Format (utgivningsdatum): Häftad, 9789100107826 (2005-11-08)

Allt om mat. Vinguide 2006


Köp boken

Utgivningsdag: 2005-11-08
Recensionsdag: 2005-11-08

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Gör nya och goda bekantskaper i vinets underbara värld! Med Allt om Mat – Vinguide som nu utkommer för fjärde året i rad görs detta möjligt. Detta är den enda vinguiden i Sverige där Systembolagets samtliga viner provas och betygssätts. Här hittar du vitt, rött, rosé, mousserande, champagner och starkviner, listade i kategorierna fyndviner, mer än prisvärda, prisvärda och ej prisvärda viner. Betygsättningen är både kärnfull, underhållande och informativ.Lättlästa och intressanta texter om vinländer, druvsorter ger boken extra värde, liksom ett användbart avsnitt om konsten att kombinera mat och vin. Vinguiden rymmer också tio-i-topplistor, årgångstabeller, information om de mest använda druvorna och de alltid lika populära förteckningarna över årets bästa och sämsta viner. Så fort dessa listor släpps tar vinerna slut på Systembolaget! I Allt om Mat – Vinguide 2006 kan du även läsa om de senaste trenderna inte bara på Systembolaget utan även i övriga världen. Dessutom innehåller Allt om Mat – Vinguide 2006 ett tiosidigt register, där alla röda och vita viner står listade i bokstavsordning. Tack vare detta är det lätt att snabbt hitta sitt favoritvin.Det behändiga formatet gör att vinguiden alltid kan finnas med, både till vardags och på resan. Med Allt om Mat – Vinguide 2006 behöver du aldrig mer riskera att komma hem med ett dåligt vin, bara för att du glömt namnet på det du egentligen ville köpa. Och på resan kan det ju hända att man hittar viner som man känner igen hemifrån. Med Allt om Mat – Vinguide 2006 till hands är det lätt att göra en prisjämförelse och få en uppskattning av vinets kvalitet.För innehållet svarar Allt om Mat:s vinprovargrupp, som tillsammans har runt 100 års provningserfarenhet. Var och en av dem provar 4000 till 6000 viner och andra drycker per år. Gruppen består av vinskribenternas ordförande Håkan Larsson, författare till boken Rött, vitt, rosé, som utsågs till världens bästa vinbok 2003 och Expressens vinkritiker Gunilla Hultgren-Karell. Dessutom ingår Mischa Biling, som är generalsekreterare i Internationella somelierförbundet och universitetslektor vid Restauranghögskolan i Grythyttan och Bengt-Göran Kronstam, som är hedersordförande i Sveriges Vinskribenters förening, DN:s vinkritiker och fackredaktör för Allt om Vin.Livet är för kort för att man ska dricka dåligt vin. Ett bra vin skänker njutning och tillfredställelse – ett dåligt ger bara trist humör och sur smak. Hittar du ett enda vin som du verkligen tycker ger dig något är alla vedermödor belönade, hälsar vinprovargruppen. Välkommen att botanisera!

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2005-11-08 Genre: Mat & dryck Formgivare: Anders Timrén Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 176 Mått: 113 x 195 x 12 mm Vikt: 207 g Format (utgivningsdatum): Häftad, 9789100107826 (2005-11-08)