Astrids kök

Författare: Astrid Nilson

Utgivningsdag: 1999-09-29
Recensionsdag: 1999-09-29

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

I Astrids kök doftar det av färska örter och nybakat bröd. Där lyser skålar med blankröda tomater och gula citroner, och på matbordet står en korg med öländska äpplen. I en järngryta på spisen sjuder kanske en mustig kötträtt med trattkantareller eller så lagas det strömming på Medelhavsvis med basilika och vitlök.    I köket förs de goda och glada samtalen om mat med kockvänner och kolleger. Här skapas delikata rätter för alla tillfällen. Mycket är festmat att njuta av i veckosluten eller vid små och stora kalas. Men där komponeras också en del snabba middagar som behövs när hungern är stor och tiden är knapp. Boken innehåller mer än 500 recept och är rikt illustrerad med färgfoton och teckningar.Astrid Nilson har i många år arbetat som konsumentjournalist och matskribent. Hon har erhållit Gastronomiska akademiens Guldpenna samt Kelloggspriset för att hon ''utan pekpinnar lyckats omsätta sitt gedigna näringskunnande i praktiska råd och tilltalande recept''.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 1999-09-29 Genre: Livsstil, hobby och fritid Formgivare: Birgitta Emilsson Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 336 Mått: 174 x 244 x 26 mm Vikt: 1007 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137111346 (1999-09-29); Kartonnage, 9789137115771 (2000-08-16)

Astrids kök

Författare: Astrid Nilson

Utgivningsdag: 1999-09-29
Recensionsdag: 1999-09-29

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

I Astrids kök doftar det av färska örter och nybakat bröd. Där lyser skålar med blankröda tomater och gula citroner, och på matbordet står en korg med öländska äpplen. I en järngryta på spisen sjuder kanske en mustig kötträtt med trattkantareller eller så lagas det strömming på Medelhavsvis med basilika och vitlök.    I köket förs de goda och glada samtalen om mat med kockvänner och kolleger. Här skapas delikata rätter för alla tillfällen. Mycket är festmat att njuta av i veckosluten eller vid små och stora kalas. Men där komponeras också en del snabba middagar som behövs när hungern är stor och tiden är knapp. Boken innehåller mer än 500 recept och är rikt illustrerad med färgfoton och teckningar.Astrid Nilson har i många år arbetat som konsumentjournalist och matskribent. Hon har erhållit Gastronomiska akademiens Guldpenna samt Kelloggspriset för att hon ''utan pekpinnar lyckats omsätta sitt gedigna näringskunnande i praktiska råd och tilltalande recept''.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 1999-09-29 Genre: Livsstil, hobby och fritid Formgivare: Birgitta Emilsson Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 336 Mått: 174 x 244 x 26 mm Vikt: 1007 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137111346 (1999-09-29); Kartonnage, 9789137115771 (2000-08-16)