Bara bullar

Åsa Swanberg
Köp boken

Utgivningsdag: 2009-11-02
Recensionsdag: 2009-11-02

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Äntligen en bok för alla bullälskare! En härlig bullguide att hämta inspiration, kunskap, lust och tröst ur. Här kan man läsa om bullens betydelse i olika sammanhang, om minnen av bullar, hur olika en bulle kan smaka vid skilda tillfällen …     Smarta bulltips och nyttiga råd som: Vad ska man tänka på när man bakar? Vad blir bäst, smör eller margarin? Ska man använda råsocker, florsocker, flytande eller vanligt vitt socker? Kan man använda sötningsmedel? Hur är det med lättmjölk respektive vanlig mjölk? Vatten? Bästa jäsningen? Utbakningen? Gräddningen? Vad bör man känna till om att frysa in bullar? Vilka bullformar är bäst och snyggast?     Och så det bästa – receptregistret – en guldgruva att ösa ur! Här återfinns till exempel kanelbullen i dess olika skepnader: vegabröd, fransk lilja, dubbelsnäcka, knutar, kanelbriocher, snäckor, snurror, kransar, längder samt olika fyllningar.     Släta bullar, solskensbullar, karlsbaderbullar, syltbullar, vaniljbullar, toscabullar, saffransbullar, lussebullar med apelsin, lurbullar.     Veganska kanelbullar, butterkaka, semlor, lyxbullar, kardemummabullar, benhamrabullar, äppelbullar, bullar med mandelmassa, glutenfria bullar, bullar för laktosallergiker, smala bullar, mandelkubbar, nötbullar, sockerbullar och chokladbullar.     Dessutom finns informativa avsnitt om kanel, vanilj, saffran, kardemumma och mandel.     Bara bullar – ett måste i köket!Åsa Swanberg arbetar som matskribent och har också lång erfarenhet som copywriter. Hon har ett stort intresse för matlagning och bakning och har tidigare skrivit inspirationsboken Matnytta och ögonfägnad. Året på stora Benhamra.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2009-11-02 Genre: Mat & dryck Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt Formgivare: Malou Holm Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 64 Mått: 204 x 229 x 11 mm Vikt: 400 g Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789137131399 (2009-11-02)

Bara bullar

Åsa Swanberg
Köp boken

Utgivningsdag: 2009-11-02
Recensionsdag: 2009-11-02

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Äntligen en bok för alla bullälskare! En härlig bullguide att hämta inspiration, kunskap, lust och tröst ur. Här kan man läsa om bullens betydelse i olika sammanhang, om minnen av bullar, hur olika en bulle kan smaka vid skilda tillfällen …     Smarta bulltips och nyttiga råd som: Vad ska man tänka på när man bakar? Vad blir bäst, smör eller margarin? Ska man använda råsocker, florsocker, flytande eller vanligt vitt socker? Kan man använda sötningsmedel? Hur är det med lättmjölk respektive vanlig mjölk? Vatten? Bästa jäsningen? Utbakningen? Gräddningen? Vad bör man känna till om att frysa in bullar? Vilka bullformar är bäst och snyggast?     Och så det bästa – receptregistret – en guldgruva att ösa ur! Här återfinns till exempel kanelbullen i dess olika skepnader: vegabröd, fransk lilja, dubbelsnäcka, knutar, kanelbriocher, snäckor, snurror, kransar, längder samt olika fyllningar.     Släta bullar, solskensbullar, karlsbaderbullar, syltbullar, vaniljbullar, toscabullar, saffransbullar, lussebullar med apelsin, lurbullar.     Veganska kanelbullar, butterkaka, semlor, lyxbullar, kardemummabullar, benhamrabullar, äppelbullar, bullar med mandelmassa, glutenfria bullar, bullar för laktosallergiker, smala bullar, mandelkubbar, nötbullar, sockerbullar och chokladbullar.     Dessutom finns informativa avsnitt om kanel, vanilj, saffran, kardemumma och mandel.     Bara bullar – ett måste i köket!Åsa Swanberg arbetar som matskribent och har också lång erfarenhet som copywriter. Hon har ett stort intresse för matlagning och bakning och har tidigare skrivit inspirationsboken Matnytta och ögonfägnad. Året på stora Benhamra.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2009-11-02 Genre: Mat & dryck Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt Formgivare: Malou Holm Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 64 Mått: 204 x 229 x 11 mm Vikt: 400 g Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789137131399 (2009-11-02)