Bonniers kokbok, jubileumsutgåva

Tore Wretman, Pernilla Tunberger

Utgivningsdag: 2010-09-30
Recensionsdag: 2010-10-29

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

I år är det precis femtio år sedan Bonniers kokbok utkom för allra första gången. Den gången var det tre huvudredaktörer som stod bakom kokboken: källarmästaren Tore Wretman, chef för Riche, Stallmästaregården och Operakällaren; matjournalisten Pernilla Tunberger, verksam vid Dagens Nyheter och flitig kokboksförfattare; och matskribenten Margit Engnes.

Jubileumsutgåvan av Bonniers kokbok är en faksimil – det vill säga en avfotografering av bokens första utgåva från 1960. 3000 recept på både husmanskost och festmat, rikt illustrerad med tidstypiska fotografier och teckningar från 1960-talet gör detta till en kulinarisk skattkammare och en makalös present till alla matintresserade.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2010-10-29 Genre: Mat & dryck Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 680 Mått: 210 x 278 x 45 mm Vikt: 2735 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174241273 (2010-09-30); Inbunden, 9789174240740 (2010-09-30); Inbunden, 9789174244946 (2014-11-11)

Fler böcker av författaren

Bonniers kokbok, jubileumsutgåva

Tore Wretman, Pernilla Tunberger

Utgivningsdag: 2010-09-30
Recensionsdag: 2010-10-29

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

I år är det precis femtio år sedan Bonniers kokbok utkom för allra första gången. Den gången var det tre huvudredaktörer som stod bakom kokboken: källarmästaren Tore Wretman, chef för Riche, Stallmästaregården och Operakällaren; matjournalisten Pernilla Tunberger, verksam vid Dagens Nyheter och flitig kokboksförfattare; och matskribenten Margit Engnes.

Jubileumsutgåvan av Bonniers kokbok är en faksimil – det vill säga en avfotografering av bokens första utgåva från 1960. 3000 recept på både husmanskost och festmat, rikt illustrerad med tidstypiska fotografier och teckningar från 1960-talet gör detta till en kulinarisk skattkammare och en makalös present till alla matintresserade.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2010-10-29 Genre: Mat & dryck Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 680 Mått: 210 x 278 x 45 mm Vikt: 2735 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174241273 (2010-09-30); Inbunden, 9789174240740 (2010-09-30); Inbunden, 9789174244946 (2014-11-11)

Fler böcker av författaren