Bonniers kokbok

Illustratör: Jens Nybacka

Utgivningsdag: 2010-09-30
Recensionsdag: 2010-11-09

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller nära 1800 recept, varav 250 är nya, och ett hundratal nya bilder.
Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som inspirerar till matlagning. I det stora kapitlet om att bjuda till fest, nu omarbetat och indelat efter säsong för att spara både pengar och miljö, finns de nya tilltuggen, drinkarna, bufféerna och middagarna, men också en vägledning i det praktiska, vad som kan förberedas och hur mycket som går åt. För att ge ytterligare inspiration och underlätta framför allt vardagsmaten finns det i bokens början fyra register med årstidsmat med säsongens råvaror, snabblagat, vegetariskt och svenska klassiker.
Här finns de moderna rotfruktsrecepten, de fräscha salladerna och sopporna, det klassiska dillköttet, de utsökta fisk- och skaldjursgrytorna, sommarens grillning med såser och röror, de proffsiga surdegsbröden, de smarta brunchrecepten, smaker från alltifrån Medelhavet till Asien och inte minst efterrätterna som måltidernas pricken över i. Naturligtvis finns det också en massa fakta om tillagningstider, förvaring, hantering av råvaror och mycket mer.
Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från tidningen Allt om Mat har provlagat alla nya recept, så man kan tryggt förlita sig på att de fungerar.
De som har bidragit med recept, kunskap, matglädje och idéer är:
Anna Bergenström, Monica Eisenman, Lisa Eisenman Frisk, Fredrik Eriksson, Jan Hedh, Birgit Hemberg, Elisabeth Johansson, Stefan Karlsson, Fredrik Klein, Örjan Klein, Gert Klötzke, Håkan Larsson, Jens Linder, Peter Lindgren, Michell Olausson, Maud Onnermark, Berit Paulsson

"En grundkokbok med allt vi behöver veta, från lustfylld vardagsmat till lättlagad lyxig festmat. En gedigen bearbetning har gjorts av våra främsta kockar och matskribenter." Årets Svenska Måltidslitteratur 2010

"I Bonniers kokbok hittar man allt! Det är den svenska matlagarens bibel och lika ovärderlig för nybörjaren som för mästerkocken! Ett imponerande verk." Lena Sewall Nya Wermlands-Tidningen

"En grundkokbok med allt vi behöver veta, från lustfylld vardagsmat till lättlagad lyxig festmat. En gedigen bearbetning har gjorts av våra främsta kockar och matskribenter." Årets Svenska Måltidslitteratur 2010

"I Bonniers kokbok hittar man allt! Det är den svenska matlagarens bibel och lika ovärderlig för nybörjaren som för mästerkocken! Ett imponerande verk." Lena Sewall Nya Wermlands-Tidningen

"Bonniers kokbok är en perfekt julklapp till den som ska sätta bo, eller till den som vill få lite nya idéer i köket. Dessutom en snyggt formgiven bok, som pryder sin plats." Mats Bengtsson, M&VT

Visa mer

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2010-11-09 Genre: Livsstil, hobby och fritid Illustratör: Jens Nybacka Fotograf: Jan Bengtsson, Roland Persson Formgivare: Hans Cogne Omslagsformgivare: Nina Ulmaja Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 672 Mått: 208 x 282 x 45 mm Vikt: 2620 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174240740 (2010-09-30); Inbunden, 9789174241273 (2010-09-30); Inbunden, 9789174244946 (2014-11-11)

Bonniers kokbok

Illustratör: Jens Nybacka

Utgivningsdag: 2010-09-30
Recensionsdag: 2010-11-09

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller nära 1800 recept, varav 250 är nya, och ett hundratal nya bilder.
Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som inspirerar till matlagning. I det stora kapitlet om att bjuda till fest, nu omarbetat och indelat efter säsong för att spara både pengar och miljö, finns de nya tilltuggen, drinkarna, bufféerna och middagarna, men också en vägledning i det praktiska, vad som kan förberedas och hur mycket som går åt. För att ge ytterligare inspiration och underlätta framför allt vardagsmaten finns det i bokens början fyra register med årstidsmat med säsongens råvaror, snabblagat, vegetariskt och svenska klassiker.
Här finns de moderna rotfruktsrecepten, de fräscha salladerna och sopporna, det klassiska dillköttet, de utsökta fisk- och skaldjursgrytorna, sommarens grillning med såser och röror, de proffsiga surdegsbröden, de smarta brunchrecepten, smaker från alltifrån Medelhavet till Asien och inte minst efterrätterna som måltidernas pricken över i. Naturligtvis finns det också en massa fakta om tillagningstider, förvaring, hantering av råvaror och mycket mer.
Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från tidningen Allt om Mat har provlagat alla nya recept, så man kan tryggt förlita sig på att de fungerar.
De som har bidragit med recept, kunskap, matglädje och idéer är:
Anna Bergenström, Monica Eisenman, Lisa Eisenman Frisk, Fredrik Eriksson, Jan Hedh, Birgit Hemberg, Elisabeth Johansson, Stefan Karlsson, Fredrik Klein, Örjan Klein, Gert Klötzke, Håkan Larsson, Jens Linder, Peter Lindgren, Michell Olausson, Maud Onnermark, Berit Paulsson

"En grundkokbok med allt vi behöver veta, från lustfylld vardagsmat till lättlagad lyxig festmat. En gedigen bearbetning har gjorts av våra främsta kockar och matskribenter." Årets Svenska Måltidslitteratur 2010

"I Bonniers kokbok hittar man allt! Det är den svenska matlagarens bibel och lika ovärderlig för nybörjaren som för mästerkocken! Ett imponerande verk." Lena Sewall Nya Wermlands-Tidningen

"En grundkokbok med allt vi behöver veta, från lustfylld vardagsmat till lättlagad lyxig festmat. En gedigen bearbetning har gjorts av våra främsta kockar och matskribenter." Årets Svenska Måltidslitteratur 2010

"I Bonniers kokbok hittar man allt! Det är den svenska matlagarens bibel och lika ovärderlig för nybörjaren som för mästerkocken! Ett imponerande verk." Lena Sewall Nya Wermlands-Tidningen

"Bonniers kokbok är en perfekt julklapp till den som ska sätta bo, eller till den som vill få lite nya idéer i köket. Dessutom en snyggt formgiven bok, som pryder sin plats." Mats Bengtsson, M&VT

Visa mer

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2010-11-09 Genre: Livsstil, hobby och fritid Illustratör: Jens Nybacka Fotograf: Jan Bengtsson, Roland Persson Formgivare: Hans Cogne Omslagsformgivare: Nina Ulmaja Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 672 Mått: 208 x 282 x 45 mm Vikt: 2620 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174240740 (2010-09-30); Inbunden, 9789174241273 (2010-09-30); Inbunden, 9789174244946 (2014-11-11)