Choklad

Från brownies till praliner
Författare: Sara Jayne Stanes

Utgivningsdag: 2006-03-07
Recensionsdag: 2006-03-07

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Det finns inget bättre än choklad! Mörk choklad, vit choklad, praliner, tryfflar eller varför inte gräddig varm drickchoklad. Den erkända chokladexperten Sara Jayne Stanes lotsar oss med säker hand detta på hav av smaker och aromer. På tal om smaker och aromer – visste du att kakaobönan kan ge upphov till närmare 300 olika smaker och 400 aromer? Och lägg därtill kakaofettets unika sammansättning som gör att chokladen bokstavligen smälter i munnen – himmelskt.   För att visa chokladen från dess rätta sida går vi grundligt till väga och börjar med dess historia, och hamnar då i Mexico för 2500 år sedan. Då förtärdes choklad enbart som dryck, och som sådan var smaken långt ifrån dagens varmchoklad. Vi följer sedan chokladens utveckling ända fram till våra dagars choklad.  Men det finns mycket mer att lära om choklad: som till exempel hur du bäst avsmakar den och var du hittar choklad värt namnet.  Det bästa sparar vi till sist; att njuta av chokladen. Vad sägs om läckerheter som varm chokladmousse, eller frusna bär med vit chokladsås? Recepten är okomplicerade, men resultaten häpnadsväckande utsökta.Upptäck en läcker liten bok till ett läckert litet pris!

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2006-03-07 Genre: Livsstil, hobby och fritid Översättare: Catharina Andersson Originalutgåvans titel: Chocolate Originalutgåvans utgivningsår: 1999 Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 64 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789100108762 (2006-03-07); Inbunden, 9789186263089 (2010-08-15)

Choklad

Från brownies till praliner
Författare: Sara Jayne Stanes

Utgivningsdag: 2006-03-07
Recensionsdag: 2006-03-07

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Det finns inget bättre än choklad! Mörk choklad, vit choklad, praliner, tryfflar eller varför inte gräddig varm drickchoklad. Den erkända chokladexperten Sara Jayne Stanes lotsar oss med säker hand detta på hav av smaker och aromer. På tal om smaker och aromer – visste du att kakaobönan kan ge upphov till närmare 300 olika smaker och 400 aromer? Och lägg därtill kakaofettets unika sammansättning som gör att chokladen bokstavligen smälter i munnen – himmelskt.   För att visa chokladen från dess rätta sida går vi grundligt till väga och börjar med dess historia, och hamnar då i Mexico för 2500 år sedan. Då förtärdes choklad enbart som dryck, och som sådan var smaken långt ifrån dagens varmchoklad. Vi följer sedan chokladens utveckling ända fram till våra dagars choklad.  Men det finns mycket mer att lära om choklad: som till exempel hur du bäst avsmakar den och var du hittar choklad värt namnet.  Det bästa sparar vi till sist; att njuta av chokladen. Vad sägs om läckerheter som varm chokladmousse, eller frusna bär med vit chokladsås? Recepten är okomplicerade, men resultaten häpnadsväckande utsökta.Upptäck en läcker liten bok till ett läckert litet pris!

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2006-03-07 Genre: Livsstil, hobby och fritid Översättare: Catharina Andersson Originalutgåvans titel: Chocolate Originalutgåvans utgivningsår: 1999 Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 64 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789100108762 (2006-03-07); Inbunden, 9789186263089 (2010-08-15)