Chokladfabriken

Riktigt goda råd, recept och ett par provningar
Fotograf: Helén Pe

Utgivningsdag: 2004-10-06
Recensionsdag: 2004-10-06

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Om vi fick bestämma skulle alla äta minst fem chokladbitar per dag. Då skulle konflikterna bli färre, eftersom choklad motverkar blodsockerfall. Kärleken skulle bli större, eftersom choklad gör att vi känner oss förälskade. Men framför allt skulle vi bli bättre människor, eftersom god choklad kräver att vi stannar upp en stund och bara njuter.Ur inledningen till Chokladfabriken.Chokladfabriken innehåller det mesta man behöver veta om choklad: hur den tillverkas, dess ursprung och olika smaker. Vi får till exempel veta hur man bäst vårdar choklad i hemmet och varför mörk choklad är som ”fransk film”. Här finns även ett stort antal chokladrecept framtagna av landslagskonditorn Martin Isaksson som driver Chokladfabriken i Stockholm. Det mesta kommer från Chokladfabrikens sortiment, men här finns även nya recept på efterrätter och godis, enkelt uppställt så att alla kan lyckas.   Choklad är dagens stora finsmakartrend och chokladprovning växer i popularitet. Sommelieren Maja Berthas tipsar om hur choklad och dryck kombineras rätt. Visste du till exempel att porteröl går utmärkt ihop med 70-procentig mörk choklad? Eller att vitt vin och vit choklad är en sällsynt lyckad kombination.   Chokladfabriken är en perfekt presentbok. Med vackra fotografier av Helén Pe har den en given plats på soffbordet. Bokens rika kunskapsdel gör den svår att lägga från sig i läsfåtöljen. Och inte minst har den en receptdel som kräver sin plats på köksbänken, ständigt uppslagen. Chokladfabriken är en bok som gör det roligare att njuta av choklad!

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2004-10-06 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Helén Pe Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 144 Mått: 198 x 258 x 19 mm Vikt: 759 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137125091 (2004-10-06); Inbunden, 9789137128337 (2005-08-03); Danskt band, 9789137133294 (2008-01-16)

Chokladfabriken

Riktigt goda råd, recept och ett par provningar
Fotograf: Helén Pe

Utgivningsdag: 2004-10-06
Recensionsdag: 2004-10-06

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Om vi fick bestämma skulle alla äta minst fem chokladbitar per dag. Då skulle konflikterna bli färre, eftersom choklad motverkar blodsockerfall. Kärleken skulle bli större, eftersom choklad gör att vi känner oss förälskade. Men framför allt skulle vi bli bättre människor, eftersom god choklad kräver att vi stannar upp en stund och bara njuter.Ur inledningen till Chokladfabriken.Chokladfabriken innehåller det mesta man behöver veta om choklad: hur den tillverkas, dess ursprung och olika smaker. Vi får till exempel veta hur man bäst vårdar choklad i hemmet och varför mörk choklad är som ”fransk film”. Här finns även ett stort antal chokladrecept framtagna av landslagskonditorn Martin Isaksson som driver Chokladfabriken i Stockholm. Det mesta kommer från Chokladfabrikens sortiment, men här finns även nya recept på efterrätter och godis, enkelt uppställt så att alla kan lyckas.   Choklad är dagens stora finsmakartrend och chokladprovning växer i popularitet. Sommelieren Maja Berthas tipsar om hur choklad och dryck kombineras rätt. Visste du till exempel att porteröl går utmärkt ihop med 70-procentig mörk choklad? Eller att vitt vin och vit choklad är en sällsynt lyckad kombination.   Chokladfabriken är en perfekt presentbok. Med vackra fotografier av Helén Pe har den en given plats på soffbordet. Bokens rika kunskapsdel gör den svår att lägga från sig i läsfåtöljen. Och inte minst har den en receptdel som kräver sin plats på köksbänken, ständigt uppslagen. Chokladfabriken är en bok som gör det roligare att njuta av choklad!

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2004-10-06 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Helén Pe Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 144 Mått: 198 x 258 x 19 mm Vikt: 759 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137125091 (2004-10-06); Inbunden, 9789137128337 (2005-08-03); Danskt band, 9789137133294 (2008-01-16)