Det lilla köket

Mat för en till två
Författare: Berit Lyregård
Fotograf: Albert Håkansson

Utgivningsdag: 2003-04-08
Recensionsdag: 2003-04-08

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Dagens Nyheters matskribent Berit Lyregård delar med sig av sina bästa recept för det lilla hushållet. God och lättlagad mat som passar både till vardag och fest. Middagsmat för en eller två personer. Är man fler går det lätt att dubbla recepten.     Pasta, kyckling, fisk, soppa och gröna middagar har fått varsitt kapitel. Bland tillbehören finns många goda röror, bröd och kalla såser, till exempel rucolapesto, tapenade, harissasås, indisk yoghurtsås, hummus, focaccia, ciabatta och mycket mer.

Fler smakprov ur innehållet: Pastasås från Sicilien med tomat och mandelLax och kapris till tagliatelleKantarellfyllda cannelloniKycklinglår med lime och ingefära Kalkonwraps Röd och vit fisk i saffranssås Kräftstjärtar i kokosmölkOrientalisk fisksoppa Rödbetssoppa med fetaostkrämVid varje recept står angivet hur lång tid som beräknas gå åt vid tillagningen. För det mesta räcker det med 25—30 minuter. Albert Håkanssons fina matbilder lockar till nytändning i köket.

Berit Lyregård skriver om mat i Dagens Nyheter varje vecka. Hon är journalist och hämtar inspiration till recepten på resor i världen. Det lilla köket är hennes andra kokbok. Den förra, Smaker, utkom 2001.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2003-04-08 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Albert Håkansson Formgivare: Lotta Stjernholm Dolling Omslagsformgivare: Lotta Stjernholm Dolling Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 128 Mått: 206 x 218 x 18 mm Vikt: 603 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789175884721 (2003-04-08)

Det lilla köket

Mat för en till två
Författare: Berit Lyregård
Fotograf: Albert Håkansson

Utgivningsdag: 2003-04-08
Recensionsdag: 2003-04-08

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Dagens Nyheters matskribent Berit Lyregård delar med sig av sina bästa recept för det lilla hushållet. God och lättlagad mat som passar både till vardag och fest. Middagsmat för en eller två personer. Är man fler går det lätt att dubbla recepten.     Pasta, kyckling, fisk, soppa och gröna middagar har fått varsitt kapitel. Bland tillbehören finns många goda röror, bröd och kalla såser, till exempel rucolapesto, tapenade, harissasås, indisk yoghurtsås, hummus, focaccia, ciabatta och mycket mer.

Fler smakprov ur innehållet: Pastasås från Sicilien med tomat och mandelLax och kapris till tagliatelleKantarellfyllda cannelloniKycklinglår med lime och ingefära Kalkonwraps Röd och vit fisk i saffranssås Kräftstjärtar i kokosmölkOrientalisk fisksoppa Rödbetssoppa med fetaostkrämVid varje recept står angivet hur lång tid som beräknas gå åt vid tillagningen. För det mesta räcker det med 25—30 minuter. Albert Håkanssons fina matbilder lockar till nytändning i köket.

Berit Lyregård skriver om mat i Dagens Nyheter varje vecka. Hon är journalist och hämtar inspiration till recepten på resor i världen. Det lilla köket är hennes andra kokbok. Den förra, Smaker, utkom 2001.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2003-04-08 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Albert Håkansson Formgivare: Lotta Stjernholm Dolling Omslagsformgivare: Lotta Stjernholm Dolling Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 128 Mått: 206 x 218 x 18 mm Vikt: 603 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789175884721 (2003-04-08)