E-nummerboken

Torben Hallas-Möller, Orla Zinck
Köp boken

Utgivningsdag: 2005-10-13
Recensionsdag: 2005-10-13

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Tillsatsämnen kan vara bra och dåliga. De kan till exempel användas på ett förnuftigt sätt för att skydda ett livsmedel från att förstöras, men de kan också brukas manipulativt för att göra ett livsmedel ”mer intressant”. Med den ökande industrialiseringen av livsmedel får vi fler och fler livsmedel med flera olika tillsatsämnen, och som konsument är det svårt att veta vad det är man egentligen får i sig när allt som står är ett E-nummer. Det handlar om allt från konserverings- och sötningsmedel till smakförstärkare och färgämnen. E-nummerboken innehåller en fullständig och lättöverskådlig översikt över samtliga tillåtna tillsatsämnen och ger upplysningar om * vilka ämnen som är naturliga respektive syntetiska samt vad de består av *  i vilka livsmedel de är tillåtna och vad de används till*  hur de kan påverka vår hälsa *  hur de får användas i ekologiska varor *  vilka ämnen man ska passa sig för eller helt undvika som allergiker *  vilka ämnen som kan vara otillåtna för judar och muslimerI E-nummerboken finns också en övergripande ordlista med förklaringar av fackuttryck och märkliga ord som man kan hitta på innehållsdeklarationer. I den finns även de tillsatsämnen som inte har något E-nummer och därför heller inte är reglerade på samma sätt – men som ändå används och påverkar oss på olika sätt. E-nummerboken är helt enkelt det kompletta uppslagsverket för alla som verkligen vill veta vad de stoppar i sig – och vad som gömmer sig bakom de mystiska E-numren.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2005-10-13 Översättare: Kerstin Törngren Omslagsformgivare: Tobias Svensén Thema-kod: Antal sidor: 317 Mått: 163 x 235 x 26 mm Vikt: 678 g Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789185225521 (2005-10-13)

E-nummerboken

Torben Hallas-Möller, Orla Zinck
Köp boken

Utgivningsdag: 2005-10-13
Recensionsdag: 2005-10-13

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Tillsatsämnen kan vara bra och dåliga. De kan till exempel användas på ett förnuftigt sätt för att skydda ett livsmedel från att förstöras, men de kan också brukas manipulativt för att göra ett livsmedel ”mer intressant”. Med den ökande industrialiseringen av livsmedel får vi fler och fler livsmedel med flera olika tillsatsämnen, och som konsument är det svårt att veta vad det är man egentligen får i sig när allt som står är ett E-nummer. Det handlar om allt från konserverings- och sötningsmedel till smakförstärkare och färgämnen. E-nummerboken innehåller en fullständig och lättöverskådlig översikt över samtliga tillåtna tillsatsämnen och ger upplysningar om * vilka ämnen som är naturliga respektive syntetiska samt vad de består av *  i vilka livsmedel de är tillåtna och vad de används till*  hur de kan påverka vår hälsa *  hur de får användas i ekologiska varor *  vilka ämnen man ska passa sig för eller helt undvika som allergiker *  vilka ämnen som kan vara otillåtna för judar och muslimerI E-nummerboken finns också en övergripande ordlista med förklaringar av fackuttryck och märkliga ord som man kan hitta på innehållsdeklarationer. I den finns även de tillsatsämnen som inte har något E-nummer och därför heller inte är reglerade på samma sätt – men som ändå används och påverkar oss på olika sätt. E-nummerboken är helt enkelt det kompletta uppslagsverket för alla som verkligen vill veta vad de stoppar i sig – och vad som gömmer sig bakom de mystiska E-numren.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2005-10-13 Översättare: Kerstin Törngren Omslagsformgivare: Tobias Svensén Thema-kod: Antal sidor: 317 Mått: 163 x 235 x 26 mm Vikt: 678 g Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789185225521 (2005-10-13)