Gott att ge bort

ätbara presenter från Linnéas skafferi Linnéa Seidel
Köp boken

Utgivningsdag: 2011-06-21
Recensionsdag: 2011-07-05

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Att göra egna, personliga presenter behöver varken vara svårt eller tidskrävande. Att exempelvis koka egen sylt eller marmelad tar inte mer än tjugo minuter. Sätt ett vackert band runt syltburken och du är i hamn. Att det dessutom är väldigt roligt att egenhändigt knåpa ihop gåvorna, och det faktum att mottagaren blir väldigt glad gör ju inte saken sämre.
Linnéa Seidel, som driver bloggen Linnéas skafferi, har fyllt sin bok, Gott att ge bort, till brädden med recept, förslag och tips på ätbara presenter. Variationsrikedomen är stor – från läckert chokladstinna brownies i en fin form och kiwimarmelad till egenhändigt smaksatt te. Ett kapitel heter På burk och är extra roligt... Här finns fiffiga idéer på olika halvfabrikat i ordets bästa bemärkelse. Som till exempel amerikansk pannkaksmix, frukostbullar eller äppelpaj. Alltihop förpackat i fina burkar.
I kapitlet Hembakat hittar man många härliga recept, exempelvis solskensbullar och fudgebrownies. Nybakade och vackert tronande i en fin burk blir de en garanterat uppskattad present.
Exempel på andra roliga och välsmakande matgåvor i boken är hemlagad ketchup, crunchigt jordnötssmör, läckert rosa syrénsaft, krispiga äppelchips och wienernougat som smälter i munnen.
Alla kan hitta saker man både hinner med och klarar av att göra, för bland dessa cirka 100 recept finns ätbara presenter som går på nolltid att göra, men även sådana som tar lite mer tid i anspråk. Som ett miljövänligt plus tipsar dessutom Linnéa om hur man lätt hittar och bäst återanvänder gamla burkar och andra förpackningar.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2011-07-05 Genre: Mat & dryck Illustratör: Elizabeth (Libby) van der Ploeg Fotograf: Katja Kristoferson Formgivare: Elizabeth (Libby) van der Ploeg Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 144 Mått: 202 x 232 x 20 mm Vikt: 628 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174241334 (2011-06-21)

Gott att ge bort

ätbara presenter från Linnéas skafferi Linnéa Seidel
Köp boken

Utgivningsdag: 2011-06-21
Recensionsdag: 2011-07-05

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Att göra egna, personliga presenter behöver varken vara svårt eller tidskrävande. Att exempelvis koka egen sylt eller marmelad tar inte mer än tjugo minuter. Sätt ett vackert band runt syltburken och du är i hamn. Att det dessutom är väldigt roligt att egenhändigt knåpa ihop gåvorna, och det faktum att mottagaren blir väldigt glad gör ju inte saken sämre.
Linnéa Seidel, som driver bloggen Linnéas skafferi, har fyllt sin bok, Gott att ge bort, till brädden med recept, förslag och tips på ätbara presenter. Variationsrikedomen är stor – från läckert chokladstinna brownies i en fin form och kiwimarmelad till egenhändigt smaksatt te. Ett kapitel heter På burk och är extra roligt... Här finns fiffiga idéer på olika halvfabrikat i ordets bästa bemärkelse. Som till exempel amerikansk pannkaksmix, frukostbullar eller äppelpaj. Alltihop förpackat i fina burkar.
I kapitlet Hembakat hittar man många härliga recept, exempelvis solskensbullar och fudgebrownies. Nybakade och vackert tronande i en fin burk blir de en garanterat uppskattad present.
Exempel på andra roliga och välsmakande matgåvor i boken är hemlagad ketchup, crunchigt jordnötssmör, läckert rosa syrénsaft, krispiga äppelchips och wienernougat som smälter i munnen.
Alla kan hitta saker man både hinner med och klarar av att göra, för bland dessa cirka 100 recept finns ätbara presenter som går på nolltid att göra, men även sådana som tar lite mer tid i anspråk. Som ett miljövänligt plus tipsar dessutom Linnéa om hur man lätt hittar och bäst återanvänder gamla burkar och andra förpackningar.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2011-07-05 Genre: Mat & dryck Illustratör: Elizabeth (Libby) van der Ploeg Fotograf: Katja Kristoferson Formgivare: Elizabeth (Libby) van der Ploeg Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 144 Mått: 202 x 232 x 20 mm Vikt: 628 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174241334 (2011-06-21)