Kronstams vin 2003/2004

Bengt-Göran Kronstam
Köp boken

Utgivningsdag: 2003-04-08
Recensionsdag: 2003-04-08

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Illustratör: Klas Fahlén

Som vinkritiker i Dagens Nyheter, chefredaktör i VIN & mat, vinjournalist i Allt om Mat och ordförande i Sveriges Vinskribenters Förening är Bengt-Göran Kronstam landets mest lästa och inflytelserika vinskribent. Varje år provar han över 5 000 viner och de godaste hittar du i Kronstams vin 2003/2004, en ovärderlig guide till Systemets bästa köp. Boken ger dig dessutom många tips på allt du behöver veta för att vinet ska smaka som allra bäst, från vingården till det dukade bordet. Bengt-Göran Kronstam svarar även på de 100 frågor om vin.     Kronstams vin 2003/2004 är spännande läsning med goda råd och värdefull information om mat och dryck i kombination, om vinglas, lagring, servering och njutning. En självklar bok för alla med känsla för livets goda! 

Innehåll:Del 1    Lyckan är ett gott vinMina personliga favoriter och mitt förhållande till vinet/inledningDel 2    Vinbondens årMånad för månadDel 3    Från druva till vinOm hur man gör vinDel 4    Vinets världLand för land med smakprovDel 5    BruksanvisningVad till vad? Mer än ett vin? Hur mycket? Vilket märke? Behövs det både vitt och rött? Eller ska vi servera öl till förrätten? Hur ska jag kyla vinet? Vilket glas är bäst? När passar det inte alls med vin? Och vad gör jag om det blir något över? Det är mycket att tänka på innan gästerna kommer. Här har du svaren!Del 6    Drinken ska stilla hungern och reta aptitenOm drinkar, champagne, sherry och andra aptitretare. Små tips på goda tilltugg.Del 7    Välj vin efter smaktypenVin och mat i kombination: Vilka smaktyper behöver du känna till, hur smakar de och vad passar de tillDessutom min tabell i DN med kompletterande textDel 8    VinskolanTolv vinprovningarDel 9    Hundra frågor om vinDel 10    Något efter?Om digestifer

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2003-04-08 Genre: Mat & dryck Illustratör: Klas Fahlén Fotograf: Christoffer Edling Originalutgåvans titel: Blessings Omslagsformgivare: Camilla Polfeldt Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 277 Mått: 116 x 206 x 22 mm Vikt: 388 g Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789175884677 (2003-04-08)

Fler böcker av författaren

Kronstams vin 2003/2004

Bengt-Göran Kronstam
Köp boken

Utgivningsdag: 2003-04-08
Recensionsdag: 2003-04-08

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Illustratör: Klas Fahlén

Som vinkritiker i Dagens Nyheter, chefredaktör i VIN & mat, vinjournalist i Allt om Mat och ordförande i Sveriges Vinskribenters Förening är Bengt-Göran Kronstam landets mest lästa och inflytelserika vinskribent. Varje år provar han över 5 000 viner och de godaste hittar du i Kronstams vin 2003/2004, en ovärderlig guide till Systemets bästa köp. Boken ger dig dessutom många tips på allt du behöver veta för att vinet ska smaka som allra bäst, från vingården till det dukade bordet. Bengt-Göran Kronstam svarar även på de 100 frågor om vin.     Kronstams vin 2003/2004 är spännande läsning med goda råd och värdefull information om mat och dryck i kombination, om vinglas, lagring, servering och njutning. En självklar bok för alla med känsla för livets goda! 

Innehåll:Del 1    Lyckan är ett gott vinMina personliga favoriter och mitt förhållande till vinet/inledningDel 2    Vinbondens årMånad för månadDel 3    Från druva till vinOm hur man gör vinDel 4    Vinets världLand för land med smakprovDel 5    BruksanvisningVad till vad? Mer än ett vin? Hur mycket? Vilket märke? Behövs det både vitt och rött? Eller ska vi servera öl till förrätten? Hur ska jag kyla vinet? Vilket glas är bäst? När passar det inte alls med vin? Och vad gör jag om det blir något över? Det är mycket att tänka på innan gästerna kommer. Här har du svaren!Del 6    Drinken ska stilla hungern och reta aptitenOm drinkar, champagne, sherry och andra aptitretare. Små tips på goda tilltugg.Del 7    Välj vin efter smaktypenVin och mat i kombination: Vilka smaktyper behöver du känna till, hur smakar de och vad passar de tillDessutom min tabell i DN med kompletterande textDel 8    VinskolanTolv vinprovningarDel 9    Hundra frågor om vinDel 10    Något efter?Om digestifer

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2003-04-08 Genre: Mat & dryck Illustratör: Klas Fahlén Fotograf: Christoffer Edling Originalutgåvans titel: Blessings Omslagsformgivare: Camilla Polfeldt Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 277 Mått: 116 x 206 x 22 mm Vikt: 388 g Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789175884677 (2003-04-08)

Fler böcker av författaren