Mat för gudar

Libanesisk matkultur från Beirut Café
Författare: Donald Boström
Fotograf: Per Erik Berglund

Utgivningsdag: 2003-09-18
Recensionsdag: 2003-09-18

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Det libanesiska köket har med sin färg, doft och exotiska smak på kort tid blivit ett givet inslag i den svenska restaurangkulturen. Mat för gudar innehåller det bästa av vad detta kök kan ge. Här finns ett hundratal recept framtagna av restaurangen Beirut Café på kalla och varma förrätter, soppor, varmrätter, bröd och desserter. Under tusentals år har det libanesiska köket vuxit fram i korsvägen mellan öst och väst och fångat upp det bästa från många kulturer. Boken berättar därför också om Libanons rika kulturhistoria och om dess mat- och vinhistorik. En inbjudande och vackert formgiven hyllning till den libanesiska kokkonsten.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2003-09-18 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Per Erik Berglund Formgivare: Donald Boström Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 200 Mått: 233 x 278 x 22 mm Vikt: 1202 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789146203414 (2003-09-18)

Mat för gudar

Libanesisk matkultur från Beirut Café
Författare: Donald Boström
Fotograf: Per Erik Berglund

Utgivningsdag: 2003-09-18
Recensionsdag: 2003-09-18

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Det libanesiska köket har med sin färg, doft och exotiska smak på kort tid blivit ett givet inslag i den svenska restaurangkulturen. Mat för gudar innehåller det bästa av vad detta kök kan ge. Här finns ett hundratal recept framtagna av restaurangen Beirut Café på kalla och varma förrätter, soppor, varmrätter, bröd och desserter. Under tusentals år har det libanesiska köket vuxit fram i korsvägen mellan öst och väst och fångat upp det bästa från många kulturer. Boken berättar därför också om Libanons rika kulturhistoria och om dess mat- och vinhistorik. En inbjudande och vackert formgiven hyllning till den libanesiska kokkonsten.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2003-09-18 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Per Erik Berglund Formgivare: Donald Boström Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 200 Mått: 233 x 278 x 22 mm Vikt: 1202 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789146203414 (2003-09-18)