Nigellas sommarmat

Nigella Lawson
Köp boken

Utgivningsdag: 2003-05-14
Recensionsdag: 2003-05-14

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Nigella är här igen! Och nu med en lång rad superläckra sommarrecept. Hon vill emellertid förlänga den där härliga, lata och heta sommarkänslan så att den varar hela året. Tack vare Nigellas oemotståndliga beskrivningr kan man ta sig igenom vinterns allra mörkaste dagar.
Inspirationen till recepten kommer från många olika håll, här finns till exempel inslag från Spanien, Italien, Mellanöstern och Nordafrika. Grunden för alla recept är fräscha och färska ingredienser. Och rätterna ska vara enkla att tillaga. Nöjet ska ligga i att äta och gärna tillsammans med många. Boken innehåller förrätter, huvudrätter med både fisk, kött och tillbehör, efterrätter samt drycker.
Och det är inte vilka rätter som helst! Här lite plockmat: grillad aubergine med feta, mynta och chili; ingefärskryddad lax; kyld ärt- och myntasoppa; sommarminestrone; pappardelle med squash, russin och pinjenötter; spaghetti med vitlök, olja och chili; gammaldags tomatsallad; morotssallad med jordnötter; italiensk rödbetssallad; mauritisk räkcurry; laxspett med kokos och chili; citronris; grillad tonfisk med wasabi; revbensspjäll; lammspett; knapriga lammkotletter; kall rostbiff med citronsallad; kycklingsallad med mandel och persilja; siciliansk vinägerkyckling; anka med ingefära och apelsinsallad; hasselbackspotatis; bräserad sallad; korsikansk omelett; karamelliserad ananas med chokladsås; fikon för tusen och en natt; mousse på vit choklad och passionsfrukt; marängtårta med jordgubbar; arabiska plättar med apelsinblomssås; äppelglass; krusbärs- och fläderblomsglass; fryst chokladtryffel; honungssemifreddo samt en lång rad drinkar med spännande namn som Blue lagoon, Gina, Passione, Fragonard och Kiwitini.
Allt som allt omfattar Nigellas sommarmat över 100 recept och i dem spårar man Nigellas oförlikneliga charm och finess samt stora matkunskaper.

Nigella Lawson är en av Storbritanniens bästa och mest inflytelserika matskribenter. Hon har skrivit för Vogue, flera andra tidningar och numera även för The New York Times. Hon är författare till flera bästsäljande och belönade kokböcker: How to eat, How to be a domestic goddess samt Nigella -- Kort och gott som kom på svenska 2002. Inte minst genom sina teveprogram har hon rönt stor uppmärksamhet.
Hon bor i London med sina två barn.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2003-05-14 Genre: Mat & dryck Översättare: Margareta Eklöf Originalutgåvans titel: Summer Forever Omslagsformgivare: Anders Timrén Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 288 Mått: 197 x 253 x 25 mm Vikt: 1065 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137122397 (2003-05-14)

Fler böcker av författaren

Nigellas sommarmat

Nigella Lawson
Köp boken

Utgivningsdag: 2003-05-14
Recensionsdag: 2003-05-14

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Nigella är här igen! Och nu med en lång rad superläckra sommarrecept. Hon vill emellertid förlänga den där härliga, lata och heta sommarkänslan så att den varar hela året. Tack vare Nigellas oemotståndliga beskrivningr kan man ta sig igenom vinterns allra mörkaste dagar.
Inspirationen till recepten kommer från många olika håll, här finns till exempel inslag från Spanien, Italien, Mellanöstern och Nordafrika. Grunden för alla recept är fräscha och färska ingredienser. Och rätterna ska vara enkla att tillaga. Nöjet ska ligga i att äta och gärna tillsammans med många. Boken innehåller förrätter, huvudrätter med både fisk, kött och tillbehör, efterrätter samt drycker.
Och det är inte vilka rätter som helst! Här lite plockmat: grillad aubergine med feta, mynta och chili; ingefärskryddad lax; kyld ärt- och myntasoppa; sommarminestrone; pappardelle med squash, russin och pinjenötter; spaghetti med vitlök, olja och chili; gammaldags tomatsallad; morotssallad med jordnötter; italiensk rödbetssallad; mauritisk räkcurry; laxspett med kokos och chili; citronris; grillad tonfisk med wasabi; revbensspjäll; lammspett; knapriga lammkotletter; kall rostbiff med citronsallad; kycklingsallad med mandel och persilja; siciliansk vinägerkyckling; anka med ingefära och apelsinsallad; hasselbackspotatis; bräserad sallad; korsikansk omelett; karamelliserad ananas med chokladsås; fikon för tusen och en natt; mousse på vit choklad och passionsfrukt; marängtårta med jordgubbar; arabiska plättar med apelsinblomssås; äppelglass; krusbärs- och fläderblomsglass; fryst chokladtryffel; honungssemifreddo samt en lång rad drinkar med spännande namn som Blue lagoon, Gina, Passione, Fragonard och Kiwitini.
Allt som allt omfattar Nigellas sommarmat över 100 recept och i dem spårar man Nigellas oförlikneliga charm och finess samt stora matkunskaper.

Nigella Lawson är en av Storbritanniens bästa och mest inflytelserika matskribenter. Hon har skrivit för Vogue, flera andra tidningar och numera även för The New York Times. Hon är författare till flera bästsäljande och belönade kokböcker: How to eat, How to be a domestic goddess samt Nigella -- Kort och gott som kom på svenska 2002. Inte minst genom sina teveprogram har hon rönt stor uppmärksamhet.
Hon bor i London med sina två barn.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2003-05-14 Genre: Mat & dryck Översättare: Margareta Eklöf Originalutgåvans titel: Summer Forever Omslagsformgivare: Anders Timrén Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 288 Mått: 197 x 253 x 25 mm Vikt: 1065 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137122397 (2003-05-14)

Fler böcker av författaren