Sandwich & sånt

Jonas Larsson, Liselotte Forslin
Köp boken

Utgivningsdag: 2003-08-06
Recensionsdag: 2003-08-06

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

”När vi var små brukade pappa göra sin specialare till oss – två hoplagda knäckebrödsbitar med smör som han bröt på längden så att de passade att doppa i koppen med choklad. Det var fantastiskt gott när smöret smälte och blandade sig med kakaosmaken. Sugen på andra smörgåsfrestelser? Då är detta boken för dig!”

Så säger Liselotte Forslin och Jonas Larsson och bjuder på omkring trettio läckerheter: både kalla och varma smörgåsar och cocktailsnittar. Det är en internationell blandning och här saknas vare sig klassisk clubsandwich, baguette med fransk lantpaté och cornichons, pan bagna, pitabröd med hummus och tomatsallad eller pumpernickel med räk- och pepparrotsröra. De populära italienska varianterna med focaccia, ciabatta och crostini finns också beskrivning på liksom ytterligare tillbehör och pålägg.
    Tilltalande; bilder i färg och svartvitt av Anders Bergersen gör att man blir verkligt sugen att sätta tänderna i frestelserna. Dessutom ges recept på smaskiga drycker på kaffe och te med spännande kryddor och några på frukt och bär.

Liselotte Forslin är frilansande matskribent och stylist som bor i Sverige när hon inte far till lillebror Jonas i Norge för att göra kokbok.

Jonas Larsson är halvnorsk art director och har formgivit några kokböcker men arbetar numera som frilans mest för tidskrifter i Norge, bland andra Elle och in-side.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2003-08-06 Genre: Mat & dryck Originalutgåvans titel: Sandwich & sånt Omslagsformgivare: Anders Timrén Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 68 Mått: 207 x 234 x 12 mm Vikt: 415 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137122038 (2003-08-06)

Fler böcker av författaren

Sandwich & sånt

Jonas Larsson, Liselotte Forslin
Köp boken

Utgivningsdag: 2003-08-06
Recensionsdag: 2003-08-06

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

”När vi var små brukade pappa göra sin specialare till oss – två hoplagda knäckebrödsbitar med smör som han bröt på längden så att de passade att doppa i koppen med choklad. Det var fantastiskt gott när smöret smälte och blandade sig med kakaosmaken. Sugen på andra smörgåsfrestelser? Då är detta boken för dig!”

Så säger Liselotte Forslin och Jonas Larsson och bjuder på omkring trettio läckerheter: både kalla och varma smörgåsar och cocktailsnittar. Det är en internationell blandning och här saknas vare sig klassisk clubsandwich, baguette med fransk lantpaté och cornichons, pan bagna, pitabröd med hummus och tomatsallad eller pumpernickel med räk- och pepparrotsröra. De populära italienska varianterna med focaccia, ciabatta och crostini finns också beskrivning på liksom ytterligare tillbehör och pålägg.
    Tilltalande; bilder i färg och svartvitt av Anders Bergersen gör att man blir verkligt sugen att sätta tänderna i frestelserna. Dessutom ges recept på smaskiga drycker på kaffe och te med spännande kryddor och några på frukt och bär.

Liselotte Forslin är frilansande matskribent och stylist som bor i Sverige när hon inte far till lillebror Jonas i Norge för att göra kokbok.

Jonas Larsson är halvnorsk art director och har formgivit några kokböcker men arbetar numera som frilans mest för tidskrifter i Norge, bland andra Elle och in-side.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2003-08-06 Genre: Mat & dryck Originalutgåvans titel: Sandwich & sånt Omslagsformgivare: Anders Timrén Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 68 Mått: 207 x 234 x 12 mm Vikt: 415 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137122038 (2003-08-06)

Fler böcker av författaren