Sockerfria kokboken

74 recept utan tillsatt socker Pia Nordström, Bitten Jonsson
Köp boken

Utgivningsdag: 2006-03-08
Recensionsdag: 2006-03-08

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Inget socker – men massor av smak.     Allt fler vill i dag äta nyttig mat utan en massa socker och vitt mjöl. Här kommer boken som visar vägen. Sockerfria kokboken erbjuder nämligen massor av god mat långt bort från alla ohälsosamma halvfabrikat och färdiga drycker, och författarna visar att du inte behöver bli extrem för att äta sockerfritt. Snarare tvärt om. Ju enklare, desto mindre risk att du får i dig något du inte vill.      Här finns över 70 recept för dig som vill äta gott och näringsriktigt, och eftersom rätterna inte innehåller något socker eller raffinerat mjöl är de också utmärkta för dig som vill få bukt med ditt sockersug, din sockerkänslighet eller ditt sockerberoende.      Sockerfria kokboken bjuder på allt från frukostgröt till smarriga desserter, med både lyxig lax och fläskkotlett med grönpepparsås. Och det är ingen konstig mat – ingen diet – utan alldeles vanliga rätter som du kan bjuda vem som helst på och som hela familjen kan äta tillsammans. Utöver recepten finns även massor av smarta tips samt en lättförståelig ”sockerskola”.      Grunden till recepten i boken är dels befintlig forskning om sockersug, sockerkänslighet och sockerberoende, dels praktiska erfarenheter från Bitten Jonsson Center i Hudiksvall. Ur innehållet: -          Varför är det bra att minska på sockret? -          Är du sockerberoende? Testa dig själv-          Trenddieter -          Mat till barnen då? -          Måltidskombinationer -          Smarta prylar -          RECEPT -          Vad är socker egentligen? -          Shoppinglista Recept ur boken: -          Äggröra med fetaost och avokado -          Bittens hemgjorda müsli -          Lantpaj med ost, lök och carpaccio -          Lammfärsbiffar med quinoasallad -          Fläskfilé med pesto -          Kycklinggryta med fårost -          Ratatouille med viltskav -          Fransk fisksoppa med aïoli -          Zucchinisallad med rostad mandel -          Tunnpannkakor på dinkelmjöl med grädde och banan Bitten Jonsson har själv varit sockerberoende och är nykter alkoholist. Hon är legitimerad sjuksköterska och pionjär inom beroendebehandling. Hon har byggt upp Sveriges enda behandlingscenter för sockerberoende. I dag leder hon workshops, föreläser och utbildar både i Sverige och internationellt. Pia Nordström är journalist med hälsa och medicin som specialitet. Inför Bittens och hennes förra bok Sockerbomben vistades hon på Bitten Jonsson Center och deltog i rutinerna på samma villkor som de sockerberoende.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2006-03-08 Fotograf: Johan Twedberg Formgivare: Tobias Svensén Thema-kod: Antal sidor: 144 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137127637 (2006-03-08)

Fler böcker av författaren

Sockerfria kokboken

74 recept utan tillsatt socker Pia Nordström, Bitten Jonsson
Köp boken

Utgivningsdag: 2006-03-08
Recensionsdag: 2006-03-08

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Inget socker – men massor av smak.     Allt fler vill i dag äta nyttig mat utan en massa socker och vitt mjöl. Här kommer boken som visar vägen. Sockerfria kokboken erbjuder nämligen massor av god mat långt bort från alla ohälsosamma halvfabrikat och färdiga drycker, och författarna visar att du inte behöver bli extrem för att äta sockerfritt. Snarare tvärt om. Ju enklare, desto mindre risk att du får i dig något du inte vill.      Här finns över 70 recept för dig som vill äta gott och näringsriktigt, och eftersom rätterna inte innehåller något socker eller raffinerat mjöl är de också utmärkta för dig som vill få bukt med ditt sockersug, din sockerkänslighet eller ditt sockerberoende.      Sockerfria kokboken bjuder på allt från frukostgröt till smarriga desserter, med både lyxig lax och fläskkotlett med grönpepparsås. Och det är ingen konstig mat – ingen diet – utan alldeles vanliga rätter som du kan bjuda vem som helst på och som hela familjen kan äta tillsammans. Utöver recepten finns även massor av smarta tips samt en lättförståelig ”sockerskola”.      Grunden till recepten i boken är dels befintlig forskning om sockersug, sockerkänslighet och sockerberoende, dels praktiska erfarenheter från Bitten Jonsson Center i Hudiksvall. Ur innehållet: -          Varför är det bra att minska på sockret? -          Är du sockerberoende? Testa dig själv-          Trenddieter -          Mat till barnen då? -          Måltidskombinationer -          Smarta prylar -          RECEPT -          Vad är socker egentligen? -          Shoppinglista Recept ur boken: -          Äggröra med fetaost och avokado -          Bittens hemgjorda müsli -          Lantpaj med ost, lök och carpaccio -          Lammfärsbiffar med quinoasallad -          Fläskfilé med pesto -          Kycklinggryta med fårost -          Ratatouille med viltskav -          Fransk fisksoppa med aïoli -          Zucchinisallad med rostad mandel -          Tunnpannkakor på dinkelmjöl med grädde och banan Bitten Jonsson har själv varit sockerberoende och är nykter alkoholist. Hon är legitimerad sjuksköterska och pionjär inom beroendebehandling. Hon har byggt upp Sveriges enda behandlingscenter för sockerberoende. I dag leder hon workshops, föreläser och utbildar både i Sverige och internationellt. Pia Nordström är journalist med hälsa och medicin som specialitet. Inför Bittens och hennes förra bok Sockerbomben vistades hon på Bitten Jonsson Center och deltog i rutinerna på samma villkor som de sockerberoende.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2006-03-08 Fotograf: Johan Twedberg Formgivare: Tobias Svensén Thema-kod: Antal sidor: 144 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137127637 (2006-03-08)

Fler böcker av författaren