Utemat

Utgivningsdag: 2007-09-04
Recensionsdag: 2007-09-04

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Tänk att börja varje morgon på fjällvandringen med varmt bröd, som bakats direkt över glöden? Eller att efter avslutad fisketur ta fram ett foliepaket med potatissallad, som värms över lägerelden? Pannkakor som steks över öppen eld smakar betydligt bättre än de kalla rullar man haft med sig i plastlåda hemifrån. Och då det är gnistrande kallt kan en het böngryta med chorizo, tillagad på trangiakök, göra att man orkar några kilometer extra i skidspåret.

Mat smakar aldrig så gott som då man äter under bar himmel. Så varför nöja sig med frystorkat, varmkorv och smörgåsar när man med enkla medel kan tillaga en hel festmåltid i det fria? Genom att skära, hacka och blanda ingredienserna i förväg kan man lätt ta med sig alltsammans i plastpåsar i ryggsäcken utan att packningen blir speciellt mycket tyngre. När man sedan har kommit fram till den plats där man vill äta sin middag kan man halstra den direkt över öppen eld, kanske i foliepaket eller på grillgaller.

Christel Schröders och Pär Nilssons Utemat är en vädertålig kokbok med recept på maträtter som är lätta att äta, bära och laga utomhus. Bokens kapitel handlar om typiska utesituationer och här finns rätter som passar särskilt bra för skidturen, på paddligen, picknicken, vandringen och barnkalaset. Här finns klassiker som pinnbröd, varm choklad och grillade majskolvar, men även nyheter som italiensk spagettipizza, het zucchinipanna, svamppytt och en mängd desserter som pannacotta, glassbakelser, citronfromage och vildmarksgino. Boken innehåller även ett stycke om vilken utrustning man kan behöva för att laga mat i det fria.

Ur innehållet: Barnkalaset, fisketuren, paddlingen, lägerleden, picknicken, skidturen, vandringen.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2007-09-04 Genre: Livsstil, hobby och fritid Formgivare: Christel Schröder Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 126 Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789100113605 (2007-09-04)

Utemat

Utgivningsdag: 2007-09-04
Recensionsdag: 2007-09-04

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Tänk att börja varje morgon på fjällvandringen med varmt bröd, som bakats direkt över glöden? Eller att efter avslutad fisketur ta fram ett foliepaket med potatissallad, som värms över lägerelden? Pannkakor som steks över öppen eld smakar betydligt bättre än de kalla rullar man haft med sig i plastlåda hemifrån. Och då det är gnistrande kallt kan en het böngryta med chorizo, tillagad på trangiakök, göra att man orkar några kilometer extra i skidspåret.

Mat smakar aldrig så gott som då man äter under bar himmel. Så varför nöja sig med frystorkat, varmkorv och smörgåsar när man med enkla medel kan tillaga en hel festmåltid i det fria? Genom att skära, hacka och blanda ingredienserna i förväg kan man lätt ta med sig alltsammans i plastpåsar i ryggsäcken utan att packningen blir speciellt mycket tyngre. När man sedan har kommit fram till den plats där man vill äta sin middag kan man halstra den direkt över öppen eld, kanske i foliepaket eller på grillgaller.

Christel Schröders och Pär Nilssons Utemat är en vädertålig kokbok med recept på maträtter som är lätta att äta, bära och laga utomhus. Bokens kapitel handlar om typiska utesituationer och här finns rätter som passar särskilt bra för skidturen, på paddligen, picknicken, vandringen och barnkalaset. Här finns klassiker som pinnbröd, varm choklad och grillade majskolvar, men även nyheter som italiensk spagettipizza, het zucchinipanna, svamppytt och en mängd desserter som pannacotta, glassbakelser, citronfromage och vildmarksgino. Boken innehåller även ett stycke om vilken utrustning man kan behöva för att laga mat i det fria.

Ur innehållet: Barnkalaset, fisketuren, paddlingen, lägerleden, picknicken, skidturen, vandringen.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2007-09-04 Genre: Livsstil, hobby och fritid Formgivare: Christel Schröder Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 126 Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789100113605 (2007-09-04)