Ida Davidsens bästa smørrebröd
Beställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 1999-10-06
Recensionsdag: 1999-10-06
Mediakontakt: Bonnierförlagens Press
Ida Davidsen är fjärde generation efter vinhandlaren Oskar Davidsen som genom sin hustru Petra var den som började med smørrebrød. Dessa dignande smörgåsskapelser är alltså en genuin dansk uppfinning. I inledningen kan vi läsa om dynastin Davidsen och firman som grundades 1888. Allt som allt 110 recept på de allra läckraste smörgåsar finns i denna tilltalande och vackert illustrerade bok. Här är det pålägg som gäller och brödet spelar endast en liten och tunn roll. Påläggen varierar från fisk och skaldjur till kött, ägg och ost samt diverse pynt som lök, gurka, gräslök, dill, kapris, citron och pepparrot. Ida Davidsen och hennes familj driver restaurangen vidare på St. Kongensgade i Köpenhamn och de värnar fortsatt om kvalitet och dansk matkultur.
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 1999-10-06 Genre: Livsstil, hobby och fritid Översättare: Barbro Ahlström Originalutgåvans titel: Om smørrebrød jeg ved Originalutgåvans utgivningsår: 1998 Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 118 Mått: 236 x 255 x 13 mm Vikt: 664 g Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789137115207 (1999-10-06)