Kokbok för lama
Beställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2000-09-19
Recensionsdag: 2000-09-19
Mediakontakt: Bonnierförlagens Press
Recept på god och lättlagad mat, handfasta råd om mat för rörelsehindrade och fiffiga tips om hjälpmedel som underlättar matlagningen detta är Kokbok för lama! I Sverige finns knapp en miljon rörelsehindrade personer som antingen sitter i rullstol, är beroende av rullator eller gånghjälpmedel. För att göra matlagningen och livet med rullstol i köket lite lättare för dessa personer har Claes Hultling, rehabiliteringsläkare och själv rullstolsbunden och Stephan Rössner, professor vid överviktsenheten på Huddinge sjukhus, skrivit denna mycket speciella kokbok. Alla recepten är provlagade och avsmakade på Spinalis, en av världens största öppenvårdsmottagningar för ryggmärgsskadade personer. I verksamheten, som är inrymd på Karolinska sjukhuset i Stockholm, har matlagningen blivit en viktig del i behandling och terapi. Spinalis kök har blivit ett nav i kliniken och är samlingspunkt för såväl personal som patienter. Få kök doftar så gott och sprider så mycket maglädje som träningsköket på Spinalis.
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2000-09-19 Genre: Livsstil, hobby och fritid Formgivare: John Eyre Omslagsformgivare: John Eyre Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 150 Mått: 219 x 215 x 23 mm Vikt: 673 g Format (utgivningsdatum): Häftad, 9789175883731 (2000-09-19)