Kokkonstens Frankrike
Beställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2010-06-01
Recensionsdag: 2010-06-15
Mediakontakt: Bonnierförlagens Press
Kokkonstens Frankrike tar med dig på en kulinarisk resa makligt tempo genom det äkta franska köket. Du bjuds på middag på en bistro i Mâcon, där det slås upp generöst av traktens vin Pouilly-Fuissé i glasen, en salade niçoise till lunch på ett lantligt auberge i Provence, en steak-frites vid midnatt på ett brasserie i Paris eller en korg picknickmat inhandlad på ett torg i Bayonne. Resan återges med personliga berättelser och 140 recept, till exempel sauterad anklever med druvor från Bordeaux, anka med lavendelhonung från Provence, fyllt kålhuvud från Alsace och körsbärspudding från Limousin. Klassiska recept varvas med innovationer i en smakfylld blandning som ger en spännande bild av dagens franska kök, cuisine de potager och cuisine de marché.
Georgeanne Brennan, som i över tre decennier har haft ett hus i Haute-Provence, delar här med sig av sina erfarenheter. Hon berättar personligt om getuppfödning i bergen ovanför Nice, om att äta middag på en elegant restaurant i Paris och om att laga bouillabaisse över en drivvedsbrasa på en Medelhavsstrand. Hon delar generöst med sig av sin kunskap om, och kärlek till, den franska matkulturen – om sättet att äta, om respekten för råvarorna, om traditionen att välja råvaror efter årstid och att använda lokala ingredienser. Enligt traditionen serveras ost som en egen rätt, man blandar egna kryddor som herbes de Provence, och man firar med råa ostron och champagne på nyårsafton. Detta, tillsammans med stämningsfyllda fotografier och vackra akvareller, gör Kokkonstens Frankrike till ett kulinariskt äventyr som leder dig genom det franska köket och den franska kulturen.
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2010-06-15 Genre: Livsstil, hobby och fritid Översättare: Johan Nilsson Omslagsformgivare: Tuija Kuusela Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 256 Mått: 230 x 334 x 22 mm Vikt: 1489 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789186263041 (2010-06-01)