Konditorns bästa

Signe Maria Bengtsson
Köp boken

Utgivningsdag: 2006-08-22
Recensionsdag: 2006-08-22

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

”När jag var liten bodde jag på samma gata som min mormor och morfar. På eftermiddagarna när jag kom hem från skolan satt de vid köksfönstret och väntade. Vanligtvis gick jag dit in för att prata en stund och äta av det välfyllda kakfatet. Dessa eftermiddagar vid mina morföräldrars köksbord har satt prägel på hela min tillvaro. När det var dags att välja yrke ville jag gå i mormors fotspår, jag ville känna doften av nybakat bröd och det fanns bara ett naturligt val – att bli konditor. Jag hoppas du vill dela mina minnen och låta dig inspireras till att glädja dig själv, dina barn eller barnbarn med doften av nybakat.”

Så skriver Signe Maria Bengtsson i sitt förord till Konditorns bästa. Med inspirerande fotografier av Nisse Peterson får vi i cirka 200 lättöverskådliga recept på bland annat småkakor, mjuka kakor, pajer och petit-fourer lära oss bakningens grunder. Enkelt, även för den ovane, blir det att göra finska pinnar, kokosdrömmar eller hallongrottor själv. Alla recept är hämtade ur författarens och hennes familjs receptsamlingar, de flesta ur mormor Hildurs handskrivna anteckningsbok, och Signe Marias yrkerserfarenhet som konditor blandas med historier från familjen, flera generationer tillbaka. Här finns också handfasta tips och råd om till exempel hur man gör wienerdegar, tar tillvara överblivna äggvitor och vad man ska tänka på vid pajbakning.  Den här nya utgåvan är läckert formgiven av den unga formgivaren Kerstin Hanson, innehållet och recepten är desamma (med små undantag). 

”För dem som vill utöka sin köksrepertoar med sockerbakande är Konditorns bästa det idealiska verket. Recepten är lättöverskådliga och trovärdiga, och instruktionerna tydliga. De utmärkta fotografierna, tagna av Nisse Peterson, är sakligt stämningsfulla. Konditorns bästa har goda chanser att bli en klassisk bakbok.” DN  

"Konditorns bästa innehåller inte bara kak-, bull- och tårtrecept utan också gamla yrkesknep som gör att bagarna och konditorerna alltid lyckas med det vi andra går bet på." Gefle Dagblad   

Förra utgåvan såld i 25 000 ex!

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2006-08-22 Genre: Mat & dryck Fotograf: Nisse Peterson Formgivare: Kerstin Hanson Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 160 Format (utgivningsdatum): Häftad, 9789100110987 (2006-08-22)

Konditorns bästa

Signe Maria Bengtsson
Köp boken

Utgivningsdag: 2006-08-22
Recensionsdag: 2006-08-22

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

”När jag var liten bodde jag på samma gata som min mormor och morfar. På eftermiddagarna när jag kom hem från skolan satt de vid köksfönstret och väntade. Vanligtvis gick jag dit in för att prata en stund och äta av det välfyllda kakfatet. Dessa eftermiddagar vid mina morföräldrars köksbord har satt prägel på hela min tillvaro. När det var dags att välja yrke ville jag gå i mormors fotspår, jag ville känna doften av nybakat bröd och det fanns bara ett naturligt val – att bli konditor. Jag hoppas du vill dela mina minnen och låta dig inspireras till att glädja dig själv, dina barn eller barnbarn med doften av nybakat.”

Så skriver Signe Maria Bengtsson i sitt förord till Konditorns bästa. Med inspirerande fotografier av Nisse Peterson får vi i cirka 200 lättöverskådliga recept på bland annat småkakor, mjuka kakor, pajer och petit-fourer lära oss bakningens grunder. Enkelt, även för den ovane, blir det att göra finska pinnar, kokosdrömmar eller hallongrottor själv. Alla recept är hämtade ur författarens och hennes familjs receptsamlingar, de flesta ur mormor Hildurs handskrivna anteckningsbok, och Signe Marias yrkerserfarenhet som konditor blandas med historier från familjen, flera generationer tillbaka. Här finns också handfasta tips och råd om till exempel hur man gör wienerdegar, tar tillvara överblivna äggvitor och vad man ska tänka på vid pajbakning.  Den här nya utgåvan är läckert formgiven av den unga formgivaren Kerstin Hanson, innehållet och recepten är desamma (med små undantag). 

”För dem som vill utöka sin köksrepertoar med sockerbakande är Konditorns bästa det idealiska verket. Recepten är lättöverskådliga och trovärdiga, och instruktionerna tydliga. De utmärkta fotografierna, tagna av Nisse Peterson, är sakligt stämningsfulla. Konditorns bästa har goda chanser att bli en klassisk bakbok.” DN  

"Konditorns bästa innehåller inte bara kak-, bull- och tårtrecept utan också gamla yrkesknep som gör att bagarna och konditorerna alltid lyckas med det vi andra går bet på." Gefle Dagblad   

Förra utgåvan såld i 25 000 ex!

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2006-08-22 Genre: Mat & dryck Fotograf: Nisse Peterson Formgivare: Kerstin Hanson Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 160 Format (utgivningsdatum): Häftad, 9789100110987 (2006-08-22)