Ätbart

saknas Författare
Köp boken

Utgivningsdag: 2000-09-27
Recensionsdag: 2000-09-27

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Höstens stora satsning på Nationalmuseum är Ätbart, en utställning om hur maten och måltiden skildrats i konsten från 1500 och fram till idag. I samband härmed ger Forum och Nationalmuseum ut en rikt illustrerad essäsamling.     Mat och måltider har i alla tider varit ett av de främsta motiven i konsten, samtidigt som måltiden utvecklats till ett konstverk i sig. I denna fascinerande och rikt illustrerade bok skildrar fem framstående konstvetare matens roll i konsten och måltidens scenografi och innehåll, från 1500-talet och fram till i dag. Här behandlas nederländska måltidsstilleben och deras rika symbolik, popkonstens syn på mat och ätande i konsumtionssamhället, hur det dukade bordets rekvisita utformats under historiens gång, måltidens betydelse i det religiösa måleriet och vad vi ätit till fest och till vardags under olika epoker.     I ett särskilt kapitel, Ätbar konstart, presenterar mästerkocken Örjan Klein ett trettiotal nya, läckra recept som inspirerats av olika konstverk.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2000-09-27 Genre: Mat & dryck Omslagsformgivare: Arne Öström Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 168 Mått: 197 x 268 x 16 mm Vikt: 753 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137116938 (2000-09-27)

Fler böcker av författaren

Ätbart

saknas Författare
Köp boken

Utgivningsdag: 2000-09-27
Recensionsdag: 2000-09-27

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Höstens stora satsning på Nationalmuseum är Ätbart, en utställning om hur maten och måltiden skildrats i konsten från 1500 och fram till idag. I samband härmed ger Forum och Nationalmuseum ut en rikt illustrerad essäsamling.     Mat och måltider har i alla tider varit ett av de främsta motiven i konsten, samtidigt som måltiden utvecklats till ett konstverk i sig. I denna fascinerande och rikt illustrerade bok skildrar fem framstående konstvetare matens roll i konsten och måltidens scenografi och innehåll, från 1500-talet och fram till i dag. Här behandlas nederländska måltidsstilleben och deras rika symbolik, popkonstens syn på mat och ätande i konsumtionssamhället, hur det dukade bordets rekvisita utformats under historiens gång, måltidens betydelse i det religiösa måleriet och vad vi ätit till fest och till vardags under olika epoker.     I ett särskilt kapitel, Ätbar konstart, presenterar mästerkocken Örjan Klein ett trettiotal nya, läckra recept som inspirerats av olika konstverk.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2000-09-27 Genre: Mat & dryck Omslagsformgivare: Arne Öström Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 168 Mått: 197 x 268 x 16 mm Vikt: 753 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137116938 (2000-09-27)

Fler böcker av författaren