Korv

den godaste korven stoppar du själv - redskap, råvaror, teknik Kristofer Franzén
Köp boken

Utgivningsdag: 2011-03-15
Recensionsdag: 2011-03-29

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

När intresset för matens ursprung ökar och medvetenheten om de onödiga livsmedelstillsatserna får många att ta sig tid att baka med egen surdeg, hellre än att köpa industrilimpan i snabbköpet, faller det sig naturligt att fråga sig om man inte också kan göra sin egen korv. Det kan man, och det blir så otroligt gott!
I princip kan man tillverka korv hemma i köket utan något annat än en skärbräda, en vass kniv och en tratt, men det blir betydligt enklare om man har en köttkvarn med korvhorn till matberedaren. I Korv lär Kristofer Franzén ut hur hela korvstoppningsprocessen går till, hur viktigt det är med hygien och varför temperaturen påverkar korvens konsistens. Här finns recept på bland annat salsiccia, chorizo och ölkorv, smaksatta med salvia, citron eller svamp, men också på de bästa tillbehören: potatispurén, rotfrukterna, salladerna med olika baljväxter och naturligtvis den egna senapen och korvbrödet.
Stefan Wettainens vackra matbilder får det att vattnas i munnen, samtidigt som de på ett instruktivt sätt visar hur processen går till, från råvaran till den färdiga korven.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2011-03-29 Genre: Mat & dryck Fotograf: Stefan Wettainen Formgivare: John Losciale Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 112 Mått: 202 x 231 x 17 mm Vikt: 569 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174241433 (2011-03-15)

Korv

den godaste korven stoppar du själv - redskap, råvaror, teknik Kristofer Franzén
Köp boken

Utgivningsdag: 2011-03-15
Recensionsdag: 2011-03-29

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

När intresset för matens ursprung ökar och medvetenheten om de onödiga livsmedelstillsatserna får många att ta sig tid att baka med egen surdeg, hellre än att köpa industrilimpan i snabbköpet, faller det sig naturligt att fråga sig om man inte också kan göra sin egen korv. Det kan man, och det blir så otroligt gott!
I princip kan man tillverka korv hemma i köket utan något annat än en skärbräda, en vass kniv och en tratt, men det blir betydligt enklare om man har en köttkvarn med korvhorn till matberedaren. I Korv lär Kristofer Franzén ut hur hela korvstoppningsprocessen går till, hur viktigt det är med hygien och varför temperaturen påverkar korvens konsistens. Här finns recept på bland annat salsiccia, chorizo och ölkorv, smaksatta med salvia, citron eller svamp, men också på de bästa tillbehören: potatispurén, rotfrukterna, salladerna med olika baljväxter och naturligtvis den egna senapen och korvbrödet.
Stefan Wettainens vackra matbilder får det att vattnas i munnen, samtidigt som de på ett instruktivt sätt visar hur processen går till, från råvaran till den färdiga korven.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2011-03-29 Genre: Mat & dryck Fotograf: Stefan Wettainen Formgivare: John Losciale Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 112 Mått: 202 x 231 x 17 mm Vikt: 569 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174241433 (2011-03-15)