Glöd med Björn Frantzén

Grillen. Smaken. Ölen Björn Frantzén

Utgivningsdag: 2020-04-14
Recensionsdag: 2020-04-14

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Gillar du nytänk med råvaran och smakerna i fokus ska du hänga runt grillen hos krögaren Björn Frantzén. Här får du lära dig att med olika svårighetsgrad grilla kött, fågel, fisk, grönt och varma efterrätter och dessutom hur du gör perfekt pommes frites och majonnäs. Och till varje rätt får du förslag på den bästa ölen att servera till. Smakerna studsar upp ur sidorna och inspirerar till att sätta igång! Här doftar tryffel, citron, vitlök, chili, kardemumma, mynta och vanilj. På grillen ligger kött som lammstek, hamburgare, kyckling, anka och köttfärslimpa, men också fisk och skaldjur i form av torsk, seabream, makrill, pilgrimsmusslor och hummer. På det gröna temat grillas fänkål, sparris, morötter, svamp, rödbetor och mer därtill. Och självklart tar även efterrätterna vägen via grillen, så här serveras rabarber, ananas, äpplen, fikon och mycket mer. Boken är dessutom pepprad med proffsiga tips från kocken – från och med nu behöver du aldrig mer misslyckas med fisk som går sönder på gallret. Så greppa ölen, tänd grillen och ät riktigt gott!

"Ska du bara införskaffa en kokbok inför sommarens grilleskapader så är det här det gjutna valet: Glöd med Björn Frantzén. Ni känner säkert redan till herr Frantzén – stjärnkocken bakom krogarna Restaurant Frantzén och The Flying Elk, bland annat. En hantverkare ut i fingerspetsarna, med förmågan att skapa rätter så intrikata och komplicerade att man inte trodde det var möjigt. Men det som gör den här boken bra är att den är allt annat än komplex: den är direkt, tydlig, rak – med massor av handfasta tips för den som vill bli kung vid grillen i sommar: hur du kryddar för att få fram mest smak, hur du undviker att grilla köttet torrt, hur du grillar fisk utan att den fastnar i gallret. Bland annat." Café

"Ska du bara införskaffa en kokbok inför sommarens grilleskapader så är det här det gjutna valet:Glöd med Björn Frantzén. /.../ Det som gör den här boken bra är att den är allt annat än komplex: den är direkt, tydlig, rak – med massor av handfasta tips för den som vill bli kung vid grillen i sommar: hur du kryddar för att få fram mest smak, hur du undviker att grilla köttet torrt, hur du grillar fisk utan att den fastnar i gallret. Bland annat." Café

”Visst märks det att det är ett proffs som är i farten. Det handlar om valet av råvaror, som är både brett och djupt, men också om attityden till matlagningen. Han har bestämda uppfattningar om hur det ska gå till, men samtidigt är tonen i boken glad och energifylld, så man känner sig manad att försöka själv. Recepten är logiskt skrivna och det är roligt att bläddra fram den ena nytänkande grillrätten efter den andra. Ett plustecken i sammanhanget är att han även ger goda desserttips, också de grillbaserade.” Lena Richardson, Filipstads tidning

"Boken ger otaliga exempel på härliga smakkombinationer som inte alla normalt tänker på och är en inspirationskälla utan dess like. Och vad är roligare än att imponera med doftsensationer på campingen? Dessutom får du råd om hur du hanterar råvarorna så att de verkligen kommer till sin rätt, ingen fastbränd fisk på grillgallret och inget torrt kött. Bli en kung vid grillen!" Husbil & Husvagn, Pelle Kjörling

"Här överlämnar en av våra absolut främsta kockar kloka råd om teknik, underbara smaker och intressanta dryckestips. En varm för att inte säga glödhet bok för sommarens väldoftande grillkvällar." Måltidsakademien

Visa mer

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2020-04-14 Genre: Mat & dryck Fotograf: Erik Olsson Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 160 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174244168 (2014-05-13); Danskt band, 9789178871049 (2020-04-14)

Glöd med Björn Frantzén

Grillen. Smaken. Ölen Björn Frantzén

Utgivningsdag: 2020-04-14
Recensionsdag: 2020-04-14

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Gillar du nytänk med råvaran och smakerna i fokus ska du hänga runt grillen hos krögaren Björn Frantzén. Här får du lära dig att med olika svårighetsgrad grilla kött, fågel, fisk, grönt och varma efterrätter och dessutom hur du gör perfekt pommes frites och majonnäs. Och till varje rätt får du förslag på den bästa ölen att servera till. Smakerna studsar upp ur sidorna och inspirerar till att sätta igång! Här doftar tryffel, citron, vitlök, chili, kardemumma, mynta och vanilj. På grillen ligger kött som lammstek, hamburgare, kyckling, anka och köttfärslimpa, men också fisk och skaldjur i form av torsk, seabream, makrill, pilgrimsmusslor och hummer. På det gröna temat grillas fänkål, sparris, morötter, svamp, rödbetor och mer därtill. Och självklart tar även efterrätterna vägen via grillen, så här serveras rabarber, ananas, äpplen, fikon och mycket mer. Boken är dessutom pepprad med proffsiga tips från kocken – från och med nu behöver du aldrig mer misslyckas med fisk som går sönder på gallret. Så greppa ölen, tänd grillen och ät riktigt gott!

"Ska du bara införskaffa en kokbok inför sommarens grilleskapader så är det här det gjutna valet: Glöd med Björn Frantzén. Ni känner säkert redan till herr Frantzén – stjärnkocken bakom krogarna Restaurant Frantzén och The Flying Elk, bland annat. En hantverkare ut i fingerspetsarna, med förmågan att skapa rätter så intrikata och komplicerade att man inte trodde det var möjigt. Men det som gör den här boken bra är att den är allt annat än komplex: den är direkt, tydlig, rak – med massor av handfasta tips för den som vill bli kung vid grillen i sommar: hur du kryddar för att få fram mest smak, hur du undviker att grilla köttet torrt, hur du grillar fisk utan att den fastnar i gallret. Bland annat." Café

"Ska du bara införskaffa en kokbok inför sommarens grilleskapader så är det här det gjutna valet:Glöd med Björn Frantzén. /.../ Det som gör den här boken bra är att den är allt annat än komplex: den är direkt, tydlig, rak – med massor av handfasta tips för den som vill bli kung vid grillen i sommar: hur du kryddar för att få fram mest smak, hur du undviker att grilla köttet torrt, hur du grillar fisk utan att den fastnar i gallret. Bland annat." Café

”Visst märks det att det är ett proffs som är i farten. Det handlar om valet av råvaror, som är både brett och djupt, men också om attityden till matlagningen. Han har bestämda uppfattningar om hur det ska gå till, men samtidigt är tonen i boken glad och energifylld, så man känner sig manad att försöka själv. Recepten är logiskt skrivna och det är roligt att bläddra fram den ena nytänkande grillrätten efter den andra. Ett plustecken i sammanhanget är att han även ger goda desserttips, också de grillbaserade.” Lena Richardson, Filipstads tidning

"Boken ger otaliga exempel på härliga smakkombinationer som inte alla normalt tänker på och är en inspirationskälla utan dess like. Och vad är roligare än att imponera med doftsensationer på campingen? Dessutom får du råd om hur du hanterar råvarorna så att de verkligen kommer till sin rätt, ingen fastbränd fisk på grillgallret och inget torrt kött. Bli en kung vid grillen!" Husbil & Husvagn, Pelle Kjörling

"Här överlämnar en av våra absolut främsta kockar kloka råd om teknik, underbara smaker och intressanta dryckestips. En varm för att inte säga glödhet bok för sommarens väldoftande grillkvällar." Måltidsakademien

Visa mer

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2020-04-14 Genre: Mat & dryck Fotograf: Erik Olsson Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 160 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174244168 (2014-05-13); Danskt band, 9789178871049 (2020-04-14)