Lisa på landet

Maten och livet på gamla prästgården Lisa Lemke
Köp boken

Utgivningsdag: 2015-03-17
Recensionsdag: 2015-03-31

Mediakontakt: Charlotta Larsson

Om att laga och äta den bästa maten. Om att leva sin dröm. En tjuvkik in i en matgalen författares liv.Följ med hem till påhittiga Lisa och hennes kök i den gamla prästgården. Ett kök där hon inspireras av allt runt omkring i byn men även resorna hon gör. Ägg, björnbär, höns, lokala grönsaker, ost och nöt- och lammkött möter smaker från Mexico, USA, Italien, Japan och så vidare – svensk landsort möter den stora världen.Det här är en kokbok men den bjuder på så mycket mer – en inblick i ett hektiskt och sprudlande liv med renovering, matlagning, odling, tv-inspelningar, familjeliv, djur, (några vedermödor) och en minst sagt aktiv stenugnspizzeria som Lisa driver tillsammans med sin man. På den gamla prästgården kan vad som helst hända och här får du ta del av mängder av enkel, rustik och fantasifull mat, men även kunskap och inspiration: bästa pizzasåsen, hur man nackar en höna, gör eget bacon, kärnar smör, gör egen ricotta. Drömmen som så många har om livet på landet bland likasinnade grannar, drömmen om att leva mitt i det närodlade, om att driva krog, om att ha djur. Kort sagt – drömmen om frihet och världens bästa och godaste mat.Recept: HönshusetFårhagen (och andra djur)Prostens pizzaGrillenKöksträdgårdenGrannfestenFrukt & bärBikupornaSädesfältenHavet

"I Lemkes matvärld finns inget krångel. Det är bara skratt, glädje och matlycka som smittar av sig från varenda sida med hjälp av personliga texter och Magnus Carlssons bilder. Framför allt uppmuntrar hon läsaren till att testa och försöka."

Hallandsposten

 

"Ärlig mat är den bästa beskrivning jag kan komma på och det finns inte ett enda recept i ”Lisa på landet” som jag inte vill prova. Hon får till och med en äggmacka att se läcker ut. Lägg där till världens godaste fried chicken, en mean ass bbq-sås, Tarte Tatin på tomater och pizzainspiration till tusen. Livet på landet har aldrig varit läckrare."

Kristianstadsbladet

"Själv har hon tagit steget och lever på landet i en gammal prästgård och har både djur och odlingar - och en egen pizzeria i ett före detta uthus. Hon berättar med liv och lust och en god dos självdistans om livet på gården. En del saker får längtan till landet att växa, andra inte...

Framför allt är detta dock en bok smäckfylld med inspirerande recept, på alltifrån smarrig chokladtårta till rökt bacon. Extra plus för bildmaterialet - jag gillar både bilderna till recepten och de fina miljöbilderna.

Detta är en i dubbel mening jordnära bok som ger mersmak. Och det oavsett om din dröm är att flytta ut på landet på riktigt eller bara vill veta lite mer innan du drömmer vidare."

Filipstads tidning

Visa mer

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2015-03-31 Genre: Mat & dryck Fotograf: Magnus Carlsson Formgivare: Lisa Zachrisson Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 224 Mått: 201 x 247 x 25 mm Vikt: 890 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174244595 (2015-03-17)

Fler böcker av författaren

Lisa på landet

Maten och livet på gamla prästgården Lisa Lemke
Köp boken

Utgivningsdag: 2015-03-17
Recensionsdag: 2015-03-31

Mediakontakt: Charlotta Larsson

Om att laga och äta den bästa maten. Om att leva sin dröm. En tjuvkik in i en matgalen författares liv.Följ med hem till påhittiga Lisa och hennes kök i den gamla prästgården. Ett kök där hon inspireras av allt runt omkring i byn men även resorna hon gör. Ägg, björnbär, höns, lokala grönsaker, ost och nöt- och lammkött möter smaker från Mexico, USA, Italien, Japan och så vidare – svensk landsort möter den stora världen.Det här är en kokbok men den bjuder på så mycket mer – en inblick i ett hektiskt och sprudlande liv med renovering, matlagning, odling, tv-inspelningar, familjeliv, djur, (några vedermödor) och en minst sagt aktiv stenugnspizzeria som Lisa driver tillsammans med sin man. På den gamla prästgården kan vad som helst hända och här får du ta del av mängder av enkel, rustik och fantasifull mat, men även kunskap och inspiration: bästa pizzasåsen, hur man nackar en höna, gör eget bacon, kärnar smör, gör egen ricotta. Drömmen som så många har om livet på landet bland likasinnade grannar, drömmen om att leva mitt i det närodlade, om att driva krog, om att ha djur. Kort sagt – drömmen om frihet och världens bästa och godaste mat.Recept: HönshusetFårhagen (och andra djur)Prostens pizzaGrillenKöksträdgårdenGrannfestenFrukt & bärBikupornaSädesfältenHavet

"I Lemkes matvärld finns inget krångel. Det är bara skratt, glädje och matlycka som smittar av sig från varenda sida med hjälp av personliga texter och Magnus Carlssons bilder. Framför allt uppmuntrar hon läsaren till att testa och försöka."

Hallandsposten

 

"Ärlig mat är den bästa beskrivning jag kan komma på och det finns inte ett enda recept i ”Lisa på landet” som jag inte vill prova. Hon får till och med en äggmacka att se läcker ut. Lägg där till världens godaste fried chicken, en mean ass bbq-sås, Tarte Tatin på tomater och pizzainspiration till tusen. Livet på landet har aldrig varit läckrare."

Kristianstadsbladet

"Själv har hon tagit steget och lever på landet i en gammal prästgård och har både djur och odlingar - och en egen pizzeria i ett före detta uthus. Hon berättar med liv och lust och en god dos självdistans om livet på gården. En del saker får längtan till landet att växa, andra inte...

Framför allt är detta dock en bok smäckfylld med inspirerande recept, på alltifrån smarrig chokladtårta till rökt bacon. Extra plus för bildmaterialet - jag gillar både bilderna till recepten och de fina miljöbilderna.

Detta är en i dubbel mening jordnära bok som ger mersmak. Och det oavsett om din dröm är att flytta ut på landet på riktigt eller bara vill veta lite mer innan du drömmer vidare."

Filipstads tidning

Visa mer

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2015-03-31 Genre: Mat & dryck Fotograf: Magnus Carlsson Formgivare: Lisa Zachrisson Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 224 Mått: 201 x 247 x 25 mm Vikt: 890 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174244595 (2015-03-17)

Fler böcker av författaren