Gin: en guide till smakerna och hantverket

Aaron Knoll

Utgivningsdatum: 2018-10-02

Mediakontakt: Hanna Lundkvist

Det här är den första boken på svenska om gin som tar en närmare titt på den spännande och starka gintrenden som sveper fram över världen. Drycken sätts in i ett historiskt perspektiv, alltifrån att vara betraktad som medicin till framväxten av dagens smådestillerier och ginbarer. Guiden spänner över de stora klassiska tillverkarna i Storbritannien, USA och Australien till svenska och internationella hantverksdestillerier.
Här beskrivs hur gin framställs, vilken roll alkoholhalten har för smakupplevelsen och vilken gin som passar till vad. En stor del ägnas de olika typerna av gin och deras smaksättning – hur kryddor och örter påverkar smakupplevelsen. Lär dig hur det går till att prova gin, samla några vänner och upptäck hur olika gin kan smaka.
Receptdelen innehåller fler än 50 recept på gindrinkar med ett flertal variationer. Dessutom berättas historien bakom världens kanske mest kända drink, G&T;, och en praktisk genomgång av olika tonic med recept avrundar kapitlet.
En utförlig uppslagsdel med över 300 av världens bästa ginsorter presenteras med bild och text, från Black Button Destillery i USA till Hernö gin i Härnösand.
Detta är ett praktverk över gin och den perfekta guiden till drycken oavsett om du är intresserad av dryckeshistoria eller vill haka på gintrenden.

Detaljerad fakta

Recensionsdatum: 2018-10-02 Genre: Övrigt Fotograf: Simon Murrell Översättare: Leo Gefvert Originalutgåvans titel: GIN Omslagsformgivare: Per Lilja Thema-kod: Övrigt Antal sidor: 224 Mått: 198 x 257 x 25 mm Vikt: 1061 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174249545 (2018-10-02)

Gin: en guide till smakerna och hantverket

Aaron Knoll

Utgivningsdatum: 2018-10-02

Mediakontakt: Hanna Lundkvist

Det här är den första boken på svenska om gin som tar en närmare titt på den spännande och starka gintrenden som sveper fram över världen. Drycken sätts in i ett historiskt perspektiv, alltifrån att vara betraktad som medicin till framväxten av dagens smådestillerier och ginbarer. Guiden spänner över de stora klassiska tillverkarna i Storbritannien, USA och Australien till svenska och internationella hantverksdestillerier.
Här beskrivs hur gin framställs, vilken roll alkoholhalten har för smakupplevelsen och vilken gin som passar till vad. En stor del ägnas de olika typerna av gin och deras smaksättning – hur kryddor och örter påverkar smakupplevelsen. Lär dig hur det går till att prova gin, samla några vänner och upptäck hur olika gin kan smaka.
Receptdelen innehåller fler än 50 recept på gindrinkar med ett flertal variationer. Dessutom berättas historien bakom världens kanske mest kända drink, G&T;, och en praktisk genomgång av olika tonic med recept avrundar kapitlet.
En utförlig uppslagsdel med över 300 av världens bästa ginsorter presenteras med bild och text, från Black Button Destillery i USA till Hernö gin i Härnösand.
Detta är ett praktverk över gin och den perfekta guiden till drycken oavsett om du är intresserad av dryckeshistoria eller vill haka på gintrenden.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdatum: 2018-10-02 Genre: Övrigt Fotograf: Simon Murrell Översättare: Leo Gefvert Originalutgåvans titel: GIN Omslagsformgivare: Per Lilja Thema-kod: Övrigt Antal sidor: 224 Mått: 198 x 257 x 25 mm Vikt: 1061 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174249545 (2018-10-02)