Teranga

Smaker från Västafrika
Författare: Coura Mbaye
Fotograf: Ulrika Pousette
Köp boken Provläs

Utgivningsdag: 2023-06-07
Recensionsdag: 2023-06-07

Mediakontakt: Clara Lundström

Välkommen till Västafrika och ett kök fyllt av smaker! Här delar Coura Mbaye med sig av den mångsidiga maten från Senegal, med influenser från bland annat Vietnam, Marocko, Portugal, Libanon och Frankrike. I Västafrika handlar mat om mer än näring för kroppen. Att dela en måltid är ett sätt att samla folk och visa kärlek. Måltiden är en del av teranga – en generositet och nyfikenhet gentemot andra, oavsett kultur, religion och etnicitet.
Coura Mbaye är född i Senegal och uppvuxen i Stockholm. Under namnet Kër Mbissane har hon ordnat middagsklubbar och en popup-restaurang och fått allt fler att upptäcka västafrikansk mat. 2021 tävlade Coura i SVT:s Bäst i köket. 2023 vann hon tävlingen Kokboksdrömmen och priset att få ge ut den här boken.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2023-06-07 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Ulrika Pousette Formgivare: Pernilla Qvist Boktyp: kokbok Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 144 Mått: 178 x 248 x 19 mm Vikt: 543 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789178875184 (2023-06-07); E-bok, pdf, 9789178875436 (2023-06-07); E-bok, epub3, 9789178875191 (2023-06-07)

Teranga

Smaker från Västafrika
Författare: Coura Mbaye
Fotograf: Ulrika Pousette
Köp boken Provläs

Utgivningsdag: 2023-06-07
Recensionsdag: 2023-06-07

Mediakontakt: Clara Lundström

Välkommen till Västafrika och ett kök fyllt av smaker! Här delar Coura Mbaye med sig av den mångsidiga maten från Senegal, med influenser från bland annat Vietnam, Marocko, Portugal, Libanon och Frankrike. I Västafrika handlar mat om mer än näring för kroppen. Att dela en måltid är ett sätt att samla folk och visa kärlek. Måltiden är en del av teranga – en generositet och nyfikenhet gentemot andra, oavsett kultur, religion och etnicitet.
Coura Mbaye är född i Senegal och uppvuxen i Stockholm. Under namnet Kër Mbissane har hon ordnat middagsklubbar och en popup-restaurang och fått allt fler att upptäcka västafrikansk mat. 2021 tävlade Coura i SVT:s Bäst i köket. 2023 vann hon tävlingen Kokboksdrömmen och priset att få ge ut den här boken.

Ladda ner bilder ur boken

Copyright/fotograf:

Får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material om Teranga. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta först foto@bonnierforlagen.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for more information.

Copyright/fotograf:

Får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material om Teranga. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta först foto@bonnierforlagen.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for more information.

Copyright/fotograf:

Får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material om Teranga. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta först foto@bonnierforlagen.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for more information.

Copyright/fotograf:

Får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material om Teranga. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta först foto@bonnierforlagen.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for more information.

Copyright/fotograf:

Får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material om Teranga. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta först foto@bonnierforlagen.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for more information.

Copyright/fotograf:

Får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material om Teranga. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta först foto@bonnierforlagen.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for more information.

Copyright/fotograf:

Får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material om Teranga. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta först foto@bonnierforlagen.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for more information.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2023-06-07 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Ulrika Pousette Formgivare: Pernilla Qvist Boktyp: kokbok Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 144 Mått: 178 x 248 x 19 mm Vikt: 543 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789178875184 (2023-06-07); E-bok, pdf, 9789178875436 (2023-06-07); E-bok, epub3, 9789178875191 (2023-06-07)