Food for life - kokboken
Beställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2026-01-02
Recensionsdag: 2026-01-02
Mediakontakt: Magdalena Höglund
In med trettio växter i veckan och ut med ultraprocessad mat. Den här kokboken gör det enkelt att byta snabbmat mot antiinflammatoriska, växtbaserade recept med fermenterade inslag, utan att räkna kalorier. Baserad på den senaste forskningen om tarmhälsa ger den dig maten som kroppen älskar och tarmfloran behöver.
Med över hundra recept får du inspiration till snabba vardagsrätter, mat när kylen är tom och färgstarka rätter till helgen. Varje måltid stärker dina goda tarmbakterier och bygger på vetenskapligt förankrade principer, med inslag från Medelhavsdieten och moderna näringsstudier. Oavsett om du vill äta mer växtbaserat eller förbättra din maghälsa, visar boken hur gott och enkelt det kan vara.
Tim Spector är professor i genetisk epidemiologi vid King’s College London, en av världens ledande experter på tarmhälsa och en av Storbritanniens mest välkända vetenskapskommunikatörer. Han är medgrundare till det brittiska forskningsprojektet ZOE, världens största nutritionsstudie, och författare till bästsäljande böcker om kost och hälsa.
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2026-01-02 Genre: Livsstil, hobby och fritid Omslagsformgivare: Ilse-Mari Berglin Thema-kod: Mat och dryck, Kost och träning Antal sidor: 260 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789178877522 (2026-01-02)