Sara Aasum Hultberg

Sara Aasum Hultberg är 25 år gammal och uppvuxen i Arvika, men bor i dag i Stockholm. Hon har bakat så länge hon kan minnas och gjorde sitt första bakreportage i Nya Wermlands-Tidningen som 11-åring. Redan i skolan vann hon flera tävlingar i bakning, bland annat skolmästerskapen. Åren 2009 till 2010 utbildade hon sig till bagare och konditor i Kristianstad där hon fick gesällbrev.

Från 2013 till början av 2015 arbetade hon som konditorchef på populära restaurangen Taverna Brillo i Stockholm. Samtidigt utsågs hon 2014 till årets unga konditortalang och blev senare det året Årets konditor vid SM för professionella konditorer. Efter Taverna Brillo blev det en period på varuhuset NK i Stockholm med deras storsatsning på mat i regi av stjärnkocken Björn Frantzén: Botanique, Nordiska kantinen, Bobergs matsal (med Afternoon Tea) och Gaston. Numera delar hon sin tid mellan konsultuppdrag och restaurangen Hillenberg i Stockholm.

Sara har också gjort tidningsreportage med recept för bland annat Tidningen Baka, Lantliv, Lantliv mat och vin samt Allt om mat.

Utgivning

Sara Aasum Hultberg

Sara Aasum Hultberg

Sara Aasum Hultberg är 25 år gammal och uppvuxen i Arvika, men bor i dag i Stockholm. Hon har bakat så länge hon kan minnas och gjorde sitt första bakreportage i Nya Wermlands-Tidningen som 11-åring. Redan i skolan vann hon flera tävlingar i bakning, bland annat skolmästerskapen. Åren 2009 till 2010 utbildade hon sig till bagare och konditor i Kristianstad där hon fick gesällbrev.

Från 2013 till början av 2015 arbetade hon som konditorchef på populära restaurangen Taverna Brillo i Stockholm. Samtidigt utsågs hon 2014 till årets unga konditortalang och blev senare det året Årets konditor vid SM för professionella konditorer. Efter Taverna Brillo blev det en period på varuhuset NK i Stockholm med deras storsatsning på mat i regi av stjärnkocken Björn Frantzén: Botanique, Nordiska kantinen, Bobergs matsal (med Afternoon Tea) och Gaston. Numera delar hon sin tid mellan konsultuppdrag och restaurangen Hillenberg i Stockholm.

Sara har också gjort tidningsreportage med recept för bland annat Tidningen Baka, Lantliv, Lantliv mat och vin samt Allt om mat.