Anna Bergenström

Anna Bergenström är en av vårt lands mest omtyckta kokboksförfattare och var i många år även matskribent i Dagens Nyheter. Hon har lovordats för sina personliga, inspirerande och pedagogiska recept, en blandning av lättlagad och nyttig vardagsmat och raffinerad festmat. År 1990 tilldelades hon Gastronomiska Akademiens pris för sina insatser inom matjournalistiken och 2002 utnämndes hon till professor av regeringen. Den prisade Annas mat finns i dag i de flesta svenska hem. Tillsammans med dottern Fanny Bergenström har hon gjort böckerna Kärlek, oliver och timjan, Under valnötsträdet, Sött, sweet, dulce och Det goda enkla, som alla har belönats av Måltidsakademien i Grythyttan.

Utgivning:

Första kokboken (1974), Annas mat (1981), Annas mat, Stora kokboken (1991), Annas örtagård (1993), Vinterns goda ting (1995), tillsammans med Fanny Bergenström, Nya Annas mat (1997), Kärlek, oliver och timjan (2001), tillsammans med Fanny Bergenström, Annas örtagård (2005), Annas mat (rev 2012).

På annat förlag:

Rotation i köket (1983), Annas sparmat (1991), Rosenbröd och majorer – en bok om bakning (1993), Annas pajer (1998), Annas medelhavsmat (1999). Tillsammans med Fanny Bergenström: Under valnötsträdet (2006), Sött, sweet, dulce (2009), Det goda enkla (2014), Bergenströms bästa – hur gott och billigt som helst (2017) och Bergenströms bästa – smårätter och plock (2017).

Utgivning

Anna Bergenström Foto: Anna-Lena Ahlström

Anna Bergenström

Anna Bergenström är en av vårt lands mest omtyckta kokboksförfattare och var i många år även matskribent i Dagens Nyheter. Hon har lovordats för sina personliga, inspirerande och pedagogiska recept, en blandning av lättlagad och nyttig vardagsmat och raffinerad festmat. År 1990 tilldelades hon Gastronomiska Akademiens pris för sina insatser inom matjournalistiken och 2002 utnämndes hon till professor av regeringen. Den prisade Annas mat finns i dag i de flesta svenska hem. Tillsammans med dottern Fanny Bergenström har hon gjort böckerna Kärlek, oliver och timjan, Under valnötsträdet, Sött, sweet, dulce och Det goda enkla, som alla har belönats av Måltidsakademien i Grythyttan.

Utgivning:

Första kokboken (1974), Annas mat (1981), Annas mat, Stora kokboken (1991), Annas örtagård (1993), Vinterns goda ting (1995), tillsammans med Fanny Bergenström, Nya Annas mat (1997), Kärlek, oliver och timjan (2001), tillsammans med Fanny Bergenström, Annas örtagård (2005), Annas mat (rev 2012).

På annat förlag:

Rotation i köket (1983), Annas sparmat (1991), Rosenbröd och majorer – en bok om bakning (1993), Annas pajer (1998), Annas medelhavsmat (1999). Tillsammans med Fanny Bergenström: Under valnötsträdet (2006), Sött, sweet, dulce (2009), Det goda enkla (2014), Bergenströms bästa – hur gott och billigt som helst (2017) och Bergenströms bästa – smårätter och plock (2017).